En pahalı ayakkabılarla baş edebilecek tek marka kara lastik. Vatandaş fakirleştirilince ona yöneldi En pahalı ayakkabılarla baş edebilecek tek marka kara lastik. Vatandaş fakirleştirilince ona yöneldi
Malatya Belediyesi Otobüs İşletmeleri A.Ş (MOTAŞ) tarafından şehir içi yolcu otobüsü bilet ücretleri artırıldı.

MOTAŞ’tan yapılan açıklamada, il merkezi başta olmak üzere bazı ilçe, belde ve köylerin ulaşımını sağlayan şirketin, yeni yıl için yolcu taşıma fiyat tarifelerinde güncelleme yaptığı belirtildi. Açıklamada, akıllı kart kullanan vatandaşların 2013 yılında fiyat artışından etkilenmeyeceği, akıllı bilet kullanan vatandaşların ise 2013 yılında şehiriçi ulaşımını zamlı fiyattan yapacakları kaydedildi.

Vatandaşların, fiyat artışından etkilenmemeleri için akıllı kart kullanmalarının tavsiye edildiği açıklamada, şöyle denildi: “2013 yılında akıllı Malatya kartları ile sivil, indirimli ve öğrenci kartları ile yapılan binişlerin fiyat tarifeleri değişmeyecektir. Kullanıcısına önemli avantajlar sunan 'Akıllı Kart' biniş tarifeleri değiştirilmemiş ancak akıllı bilet fiyatları değiştirilmiştir. İki binişlik kart 3 lira 50 kuruş, dört binişlik kart 7 lira, altı binişlik kart 10 lira 50 kuruş, on binişlik kart ise 16 lira olarak tarifelendirilmiştir. Öte yandan, emekli kartlarındaki senelik uygulama değiştirildi. Emeklilere verilen kartlara dolum yapılacak ve her biniş 70 kuruştan ücretlendirilecektir. Kullanıcı hatasından kaynaklanan kart arızalarında veya kayıp durumlarında 20 lira ücret alınacak. Engelli vatandaşlarımız, Başbakanlık tarafından verilmiş olan engelli kimlikleriyle ücretsiz olarak yolculuk yapabileceklerdir.”

Editör: TE Bilisim