Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda MHP’nin göstereceği tavırla ilgili açıklamalarda bulundu. Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine tamamen karşı olduklarını belirten Depboylu, “Anayasa'dan Türk kimliğinin Türk ibaresinin silinerek silinmeye çalışılmasına da karşıyız. Bizim hassasiyetimiz bellidir. Anayasa'da yapmayı planladıkları kendi geleceklerinin lehine düzenlemeyi düşündükleri her türlü yasal olmayan anayasal olmayan hukuksal olmayan her şeye karşıyız. Vatandaşlarımızın da içi rahat olsun. Biz var olduğumuz sürece Meclis'te bütün bu sorunların önünde bir kale gibi dimdik durmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 17 Eylül 2015 tarihinde bir düzenleme yaptığını belirten Depboylu, “Düzenleme ile özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek yeterli sayıda rehber öğretmen temininde güçlüklerle karşılaşıldığı öne sürülerek; karar kapsamında öncelikle bu alanlara kaynak gösterilen yüksek öğretim programlarınca karşılanması amacıyla ‘Rehberlik Kursu’ düzenleyeceğini duyurmuştur.” dedi.

Duyuru incelendiğinde kursların katılımının ‘Felsefe Grubu Öğretmenliği Mezunlarını, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedegojik Formasyon Programı Belgesi bulunan Felsefe Bölümü ve Sosyoloji Bölümü Mezunları, Eğitim Fakültelerinin Eğitim Programları ve Öğretimi, Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması ve Halk Eğitimi Bölümü/Ana Bilim Dalları’ mezunu olanları içerdiğini kaydeden Depboylu, “Özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde halen görev alan öğretmenler hizmet içi eğitimle ve sonucunda Rehber Öğretmen olarak görev alabilecekleri hükmü düzenlendi. Anılan düzenleme hem Psikoloji hem de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mesleğinin amacına ve hem de 1739 Sayılı Milli Eğitim Kanununda 2. Madde ile düzenlenen ‘Eğitimin amacına’ aykırıdır. Zira bu maddede belirtilen amaç Rehber Öğretmenlik ya da Psikolojik Danışmanlığın tanımıyla bire bir örtüşmektedir. Dolayısıyla bu meslek dalının icrasıdır.” diye konuştu.

4 yıl süren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık eğitiminde öğrencinin toplam 240 kredinin 220’si Psikolojik Danışmanlık hizmetinin icrasına yönelik olduğunu ifade eden Depboylu, sözlerine şöyle devam etti: “Uzun ve meşakkatli olan bu eğitimin, 120 saat süren bir kursla bireylere kazandırılması mümkün değildir. Alanında uzmanlaşmış, mesleğe münhasır eğitim almış Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunlarında ‘işsiz sayısı’ azımsanamayacak sayısal çoğunluğa ulaşmışken ki bu sayı 5 bini aşmıştır farklı bölümlerden mezunlara verilen kısa süreli kurslarla atamalar yapılması hakkaniyete aykırıdır. Bu durum meslekler arası uzmanlaşmayı anlamsız kılmakta, bilimsellik ilkesine aykırı uygulamaları desteklemektedir.”

Bir gazetecinin, “Perşembe günü Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplanacak. MNP hangi hassasiyetler ve hangi olmazsa olmazlarla masaya oturacak?” sorusuna Depboylu, şu cevabı verdi: “Bizim Anayasa konusundaki olmazsa olmazlarımız en başta bu 7 Haziran seçimlerinden sonra masaya konuldu. Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine tamamen karşıyız. Anayasa'dan Türk kimliğinin, Türk ibaresinin silinmeye çalışılmasına da karşıyız. Bizim hassasiyetimiz bellidir. Anayasa'da yapılacak düzenlemelerle ilgili anayasa üzerinde çalışma yapılması gerektiği, darbe anayasasından hukuksal daha doğru bir anayasaya geçilmesi konusunda genel başkanımızın verdiği bilgiler zannediyorum hatırınızdadır. Biz buna karşı değiliz. Anayasa'da yapmayı planladıkları kendi geleceklerinin lehine düzenlemeyi düşündükleri her türlü yasal olmayan anayasal olmayan hukuksal olmayan her şeye karşıyız. Bu konuda bizzat çalışan deneyimli bir ekibimiz var. Onlar da gerekli çalışmayı yapıyorlar. Vatandaşlarımızın da içi rahat olsun. Biz var olduğumuz sürece Meclis'te bütün bu sorunların önünde bir kale gibi dimdik durmaya devam edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim