TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, teklifin 2 maddesi ve tümü üzerinde gizli oylama yapılacak.

 Görüşme öncesi gündem dışı konuşmalar sırasında tansiyon yükseldi. CHP'li Levent Gök, Meclis Başkanı'nın laiklik ve yeni anayasayla ilgili sözleri için özür dilemesini istedi, "Laikliğe aykırı davranışlarına rağmen hakkında fezleke düzenlenmeyen Meclis Başkanı oturum yönetemez" dedi. HDP'li İdris Baluken de tepki gösterip Kahraman'dan özür istedi.

Meclis Başkanı Kahraman  "Bir bardak suda fırtına kopartmak istemiyorum. Ben daha önce açıklama yaptım. Yanlış aksettirenler oldu. Sözlerimin arkasında duruyorum" deyince CHP'li sıralarında vekiller masaya vurmaya başladı. Ardından bazı CHP'li vekiller ayağa kalkıp salonu terk etti.

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Ayrıntılar geliyor

EN AZ 330 OY GEREKİYOR

Meclis'te kısa süre sonra görüşülecek dokunulmazlık teklifinin kabul edilmesi için iki maddesinin ve teklifin tümünün en az 330 'evet' oyu alması gerekecek.

Eğer ikinci tur oylamada 367’nin üzerinde oy çıkarsa teklif referanduma gitmeyecek,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girecek. Milletvekillerinin oyları 367’nin altında kalırsa anayasa değişikliği için referandum yolu görünecek.

Editör: TE Bilisim