NTV'nin Gezi Parkı skandalları bitmek bilmiyor. Kanalın rutin yayın akışında yer alan BBC Türkçe Servisi bülteni Gezi haberleri nedeniyle yayınlanmadı.

NTV BU KEZ KENDİNİ AŞTI BBC'Yİ SANSÜRLEDİ!

BBC Türkçe'nin deneyimli yüzü Selin Girit Twitter'dan duyurduğu sansürde NTV'nin Gezi Parkı eylemleri ve basın özgürlüğü konulu haberin yer aldığı bülteni yayınlamadığını açıkladı.

BBC'nin hazırladığı "Gezi eylemleri 'Türk medyasının miladı' olur mu?" konulu haber NTV'nin Gezi Parkı politikasına kurban gitti.

Selin Girit ve Göktay Koraltan'ın imzasını taşıyan haber yayın akışından çıkartılarak NTV'den sansür yedi. Selin Girit yaptığı açıklamada "BBC konuyu değerlendiriyor" diyerek NTV sansürünün yeni gelişmelere de gebe olduğunu açık etti.

"NTV @bbcturkce 'yi bugün yayımlamadı. Gezi ve basın özgürlüğü üzerine şu haber vardı: http://bbc.in/19zzNP3  BBC konuyu değerlendiriyor @ntv"

İNTERNET YAYININA SANSÜR YASASI SARAYDA İNTERNET YAYININA SANSÜR YASASI SARAYDA

GEZİ PARKI SANSÜRÜ NTV'Yİ SALLAMAYA DEVAM EDİYOR

Eylemlerin ilk 4 günlük periyodunda üç maymunu oynayan NTV büyük tepki toplamış ve kanalın önünde kitlesel bir protesto yapılmıştı. Protestolar kanalın bünyesinde bulunan Doğuş grubuna yönelimiş ve aynı çatı altındaki Garanti Bankası'na karşı etkili bir boykot düzenlenmişti. AKM'ye asılan pankartlar arasında yer alan "kes sesini Tayyip" pankartını mozaikleyen NTV'nin en önemli ekran yüzü Oğuz Haksever ise canlı yayındaki taraflı tutumu ve eylemcileri hedef alan sözleri ise bir başka protesto gösterisine yol açmıştı. Kanalın aldığı tepkiler üzerine özür dileyen Genel Müdür Cem Aydın ise geçtiğimiz günlerde istifa ederek NTV'de değişim bekleyenleri boşa çıkartmıştı.

BBC, NTV'yle ortaklığını askıya aldı

BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks, BBC Türkçe'nin ''Dünya Gündemi'' programını yayımlamayan NTV'yle ortaklığın askıya alındığını açıkladı.

Horrocks, BBC Türkçe'nin tarafsız ve dengeli haberciliğinin bbcturkce.com üzerinden devam edeceğini vurguladı.

Peter Horrocks'un açıklaması şöyle:

''BBC, NTV'nin bugün yayımlanmak üzere hazırlanan tıklayın Dünya Gündemi programını yayımlamama kararı üzerine NTV'yle ortaklığını derhal yürürlüğe girmek üzere askıya almıştır.

BBC'nin yayıncılığına herhangi bir müdahale kesinlikle kabul edilemez. Türkiye'deki durumun uluslararası kaygı yarattığı bir dönemde BBC'nin tarafsız yayıncılık hizmeti bütün okurları, izleyicileri ve dinleyicileri için yaşamsal önem taşımaktadır.

BBC Türkçe, Türkiye'deki gelişmeler de dahil olmak üzere dünyada olup bitenleri izleyip, bütün platformlarda okurları, izleyicileri ve dinleyicilerine tarafsız, dengeli haberler ve analizlerle aktarmayı sürdürecektir.

BBC Türkçe'nin televizyon programı internet sitesi bbcturkce.com üzerinden izleyicilerine ulaşmaya devam edecektir.

BBC Türkçe ayrıca okur ve izleyicileriyle sosyal medya ortamında Facebook ve Twitter üzerinden de iletişim kurup, bu platformlardan farklı görüşleri aktarmayı sürdürecektir.''



Editör: TE Bilisim