Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
Allah Resulünün hicreti esnasında yaşadıklarını dile getiren şu ayet Allah’ın Hikmetini hatırlatır:

“Eğer siz Peygambere destek vermezseniz, iyi biliniz ki Allah O’na yardım etmiştir: İnkârda direnenler O’nu Mekke’den sürüp çıkardıkları zaman (Muhammed sadece) iki kişiden biriydi. Hani O ikisi mağaradayken, O arkadaşına “Tasalanma, Allah bizimle beraberdir!” demişti de, bunun üzerine Allah O’na katından bir sükûnet ve güven duygusu indirmiş ve O’nu sizin göremediğiniz güçlerle takviye etmişti: Böylece inanmayanların davasını alçalttı. Allah’ın davasına gelince; o, en yüce olandır; çünkü Allah’tır her işinde mükemmel olan, her hükmünde üstün hikmetler bulunan (Tevbe 9:40).”

23 yıllık nübüvvet sürecinde, Medine sonucunun alınmasının sebebi Mekke’dir. Mekke sebebi olmasaydı, Medine sonucu elde edilemezdi. 

Bu Allah’ın yasasıdır.

Hakikati ve adaleti yitirmiş, ahlaken çürümüş Mekke toplumunda, hakikat ve adalet çağrısı, toplumun en zayıf ama en temiz kesimlerini kendi safına çekecekti.

Zira bu fıtratın çağrısıydı. Fıtrat galip geldi.

Fiyatı olanlar değeri olanlara yenildi. Şahsiyeti olanlar, egosu olanlara galip geldi.

Akıl, bilim, hukuk ve demokrasi taraftarları yendi.

Mekke, müminler için mezun olmaları gereken bir okuldu. Medine’de kuracakları yenidünyanın nasıl olmaması gerektiğini Mekke’den öğrendiler.

Öğrendikleri arasında, Allah’ın gücü ve yardımı en başta geliyordu.

SEVGİLİ DOSTLARIM!

Bulunduğunuz yeri Mekke’niz kabul edin. Kuracağınız Yenidünyanızda, yani Medine’nizde yürekler fethetmenin hesaplarını hep yapın.

Göğsünüzde Allah’ın lütfettiği sükûneti ve güveni sonuna kadar hissedin. Görünmez güçlerle Rabbimizin bizi desteklediğini asla aklınızdan çıkartmayın.

Hz. Muhammed galip gelmişti. Biz de galip geleceğiz. El Galip; Allah’ın isimlerinden biridir ve “YENEN” demektir.

El Galip olan Rabbimiz! Bizimle beraber olduğunu çok iyi bildiğimiz için, hiç mi hiç tasalanmıyoruz. Çünkü biz galip geleceğiz. Seni sınırsızca övüyor ve çok seviyoruz Allah’ım.

Hayırlar diliyorum.

Doruk Köyü, 23 Haziran 2020 / Prof. Dr. Orhan Arslan

Editör: TE Bilisim