Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Mucip Yazıcı, bazı memurların, bilgisi dışında siyasi partilere üye kayıtlarının yapılması nedeniyle cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Mucip Yazıcı, yaptığı açıklamada, yasal olarak memurların herhangi bir siyasi partiye üye olmasının memuriyetten ihraç nedeni olduğunu belirtti. Mucip Yazıcı, Erzurum'da çok sayıda memurun haber ve bilgileri dışında siyasi partilere kayıtlarının yapılmış olduğunu ifade etti. Yazıcı, memurları yasal olmayan yollardan sendika üyesi yapan kişi ya da kişiler hakkında sendika olarak cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

Siyasi partilere üyelik konusunda memurların duyarlı olması ve suç duyurusunda bulunmalarını, üye yapılmışlar ise iptalini istemeleri gerektiğine işaret eden Mucip Yazıcı, "Son zamanlarda yaptığımız araştırmalarda ve bize gelen şikayetler arasında, bazı memur arkadaşlarımızın, bilgileri dışında bazı siyasi partilere üye yapıldığını öğrendik. Yasal olarak, bir memurun siyasi partiye üye olması, memuriyetten ihraç nedeni. Memur arkadaşlarımızın, internetten http://www.siyasi partiye üyelik durumu sorgusu ekranından, 'Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Parti Üyelik Sorgulama' sayfasından kimlik bilgilerini girerek üye olup olmadıklarını sorgulamaları gerekmektedir. Kaydı çıkan, üyeliğinin yapıldığını gören memurun üyelik kaydının silinmesi için savcılıklara müracaatta bulunması gerekir. Bir çok memurun haberi, bilgisi ve imzası olmadan siyasi parti üyeliği yapılmıştır. Bunu, kimin ne amaçla, neden yaptığını bilmiyoruz. Avukatımız konuyla ilgili olarak gerekli girişimlerde bulunmaya başladı." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim