AKP nin oyununu MHP bozdu.

AKP Anayasa ve Başkanlık tartışmalarında CHP den sonra MHP nin de fire vermesini beklerken,MHP den karşı atak geldi..Bunlar her şeye HAYIR diyorlar tezgahını hayata geçiremeyen AKP ve Cumhurbaşkanı şimdi başka tezgahlar kurmaya başladılar.

MHP nin karşı atağı AKP ye zaman kaybettirecek söylentisi kulislerde dolanan haberlerden.

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

Hükümet kurma çalışmalarında HDP ile asla masaya oturmayacağını belirten Bahçeli’nin Komisyonlara HDP yide alın söylemi AKP beklentilerini boşa düşürdü yakın zaman için Başkanlık hayalleri muhtemelen ertelenmiş oldu.

MHP Konu TBMM Komisyonlarda görüşülmeye devam ettiği sürece masadan ayrılmayacak ve sürecin içinde olup katkı ve müdahelelerine devam edecektir.

Erhan Öztunç

Ancak Selvi’nin kaleme aldığı açıklamada MHP de devre dışı bırakılacak gibi gözükmekte,ancak o zaman MHP nin de kamuoyuna yapacağı açıklamalar olacaktır..

1 Kasım seçimlerinde hayırcılıkla suçlanan MHP dersini almış gibi görünmekte.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın kafasındaki yol haritasınız yazdı. İşte o yazıdan bir bölüm;
CHP’nin tutumu nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu başlamadan bitti. AK Parti, CHP ile olmazsa MHP ve HDP ile yola devam kararı aldı. MHP lideri Bahçeli’nin çağrısı üçlü olmasa dahi ikili olarak komisyonun çalışabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Bu, yeni bir durum. AK Parti uzlaşmayı sonuna kadar zorlayacak. Böylece kimin uzlaşma yanlısı, kimin uzlaşma karşıtı olduğunun görülmesi sağlanacak. Bu sürecin tüketilmesinden sonra, B Planı devreye girecek. AK Parti yeni anayasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sunacak.
Afrika gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bu süreci konuştuk. Erdoğan, başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusunda kararlı. Kafasında bir yol haritası var. Ya yeni bir yol bulacaksın ya yeni bir yol açacaksın. Cumhurbaşkanı, ”Yeni bir yol açacaksın” noktasında: “Hepsi çekilse dahi yola devam edilebilir. Daha önce yaptığımız bir anayasa çalışması var. İktidar partisi o çalışmayı pekala parlamentoya getirebilir. İktidar partisi Meclis’e bir anayasa taslağı getirebilir”.
Erdoğan’a, “AK Parti, kendi teklifini sunmayı planlıyor. Bunu nasıl karşılarsınız?” diye sorduk. “Doğru buluyorum. Ben de aynı şeyi söylüyorum. İktidar partisi kendi teklifini getirebilir” karşılığını verdi.
O aşamada kritik soru devreye girdi. Anayasa’nın Meclis’ten geçmesi için en az 330’u bulmak gerekiyor. AK Parti’nin milletvekili sayısı 317. MHP, “Bulsunlar 330’u, geçirsinler” havasında. Bu durumda anayasa nasıl çıkacak? İşte Cumhurbaşkanı’nın yanıtı: O zaman halk nezdinde şöyle bir şey oluşur: İktidar partisi gereğini yaptı, ama parlamentodaki diğer üyeler destek olmadı.
330’u bulmak için özel bir çaba var mı orasını bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da, ne zaman 330 konusu açılsa, bir tedirginlik hissetmiyorum. Burada dillendirilen bir formülde, 330’u bulmak için bir baskın ya da erken seçime gitmek. Başbakan Davutoğlu’na sorduğumuzda her defasında net ve keskin bir dille yalanladı. Erdoğan’a da sorduk. “Ben erken seçimden yana olmayan bir insanım. Fevkalade durumlar olur, tabii o ayrı bir konu” karşılığını verdi.

Editör: TE Bilisim