Ankara’mız bugün mevcut hükümetin yatırımlarından ve sevgisinden mahrum ve gamlıdır.

Tarihi kimliği bile sahiplenilmeyen Ankara’mız kaderine terk edilmiş küçük bir Anadolu kasabasına dönüştürülmeye çalışılıyor.

Ankara’mız, sınırsız kaynak ve potansiyeli ile gerekli tüm imkânlara sahipken, modern yaşamın, asri medeniyet anlayışının yaşanabildiği bir kent konumuna getirilememiştir.

Her gün ibretle müşahede ettiğimiz bir gerçek vardır ki, o da kıymetli Ankaralıların günlük yaşamlarının çilelere hapsedildiğidir.

Hepiniz takdir edersiniz ki; hiçbir altyapı modernizasyonu olmaksızın, üst üste inşa edilen çok katlı beton yığınlarında hapsedilen insan yoğunluğunu, mevcut şehir altyapısının kaldırması mümkün değildir.

Nitekim bu keyfiliğin doğal neticesi olarak, şehirlerimizin doğal afetlere teslim olması, sel, toprak kayması, yer çökmesi gibi afetler yaşanması, hayatımızın olağan vakaları haline gelmiş bulunmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesini idare eden zihniyete sesleniyorum; yıllardır elinizde tuttuğunuz yerel idareciliğinizin geldiği medeni ve teknolojik safha bu mudur? 

Kapasiteniz, potansiyeliniz bu kadar mıdır? Yoksa Ankaralı’ya bunu mu layık görmektesiniz?

Maalesef bugün geldiğimiz noktada Ankara’mızda çarpık kentleşmenin ve şehircilik anlayışının en çarpık ve en aciz örnekleri yaşanmaktadır.

Ankara’mızın içine düşürüldüğü bu durum, halka ve Hakka hizmet ile ilgilenmeksizin rant ve haksız paylaşıma dayalı yöneticilik anlayışının neticesidir.

Ankaralı’yı ulaşım çilesine mahkum eden zihniyet, bu çileyi “Avrupa Başkenti” sloganı ile pazarlarken, gerçek Avrupa başkentlerinin rakamsal verileri bize bulunduğumuz geri kalmışlığı açıkça göstermektedir.

Neredeyse çeyrek asırdır Başkent’i yöneten zihniyetin plansız ve ufuksuz yönetim anlayışları yüzünden Ankara, sosyal hayatın otobanlar ile bölündüğü, parçalandığı bir şehir haline getirildi.

Fatih ÇETİNKAYA

MHP ANKARA İL BAŞKANI

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Editör: TE Bilisim