Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Haziran 2003 tarihinde özelleştirme kapsamında kapatılan, ardından 1.1 milyon dolara, Yeni Şafak gazetesinin sahibi Albayrak ailesine satılan SEKA Kağıt Fabrikası alanına yapılması planlanan enerji santrali projesini Meclis'e taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e enerji santralini sordu.

MHP Milletvekili Ok, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş. tarafından, merkez Altıeylül ilçesi Paşaköy Mahallesi Dumanca mevkisinde yapılması planlanan kağıt üretim için enerji santrali projesi hakkında, söz konusu dört bakanın cevaplamaları talebiyle soru önergesi verdi. Balıkesir çevreci enerji yönünden çok zengin olmasına rağmen şirket kârlılığını arttırmak için Albayraklar Kağıt Fabrikası'nda kömür yakılarak enerji elde edildiğini söyleyen Ok, "Şirketin daha fazla kâr elde etmesi, insan sağlığından daha mı önemlidir?'' dedi. Bakan Albayrak'a, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş.'nin sahipleri,le akrabalık ve ticari ilişkisi olup olmadığını sordu. Balıkesir'de Albayraklar Kağıt Fabrikası'nda kurulan, kömürle enerji üretecek tesiste günde 500 ton kömür kullanılacağı iddiaları içinse Bakan Sarı'ya, çevreye geri dönüşü olmayacak zararlar veren bu tesisin açılmasına neden göz yumulduğunu sordu. Yapılacak santralin, tarım ve hayvancılıkta en önde gelen şehirlerden Balıkesir'in verimli tarım arazilerine, içme suyu havzalarına ve üniversite yerleşkesinin bulunduğu bölgeye vereceği zararlara da değinen İsmail Ok, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu duruma sessiz kalması da manidar bir durum." dedi. Bu meselenin peşini sonuna kadar bırakmayacaklarını belirten MHP Milletvekili Ok, "Albayrak şirketinin daha fazla kâr elde etmesi, Balıkesirli halkımızın sağlığından ve arazilerinden daha önemli değildir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim