Bursa'da 'Kuruluş' ve İzmir'de 'Bayrak' mitinglerini düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şimdi de Adana'da düzenlenecek olan 'Vatan' mitingine hazırlanıyor. Adana Devlet Bahçeli'nin kente gelmesini bekliyor. Peki, MHP Vatan mitingi ne zaman yapılacak?

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

23 Mart'ta Bursa'da, 20 Nisan'da ise İzmir'de miting düzenleyen MHP 25 Mayıs 2013 tarihinde de Adana'da 'Vatan' mitingi düzenleyecek. Bursa ve İzmir'de büyük kalabalıklara hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adana'da da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanması bekleniyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “MHP tarafından çeşitli illerde düzenlenecek mitinglerin temaları” hakkında yapmış olduğu basın açıklamasında 'Vatan' mitingini şu sözlerle tanımlamıştı:

“Adana’da yapılacak olan Vatan mitinginde, üzerinde yaşadığımız ve atalarımızın bin bir fedakârlığa katlanarak, binlerce şehit vererek emperyalizmin tasallutundan kurtardığı toprakların, başka hiçbir gücün hegemonyasına bırakılmayacağı vurgulanacaktır. Bilindiği gibi, Millî Mücadele kurmayları, Türk topraklarının parçalanması tehlikesine karşı “Vatan bir bütündür parçalanamaz” düsturuyla yola çıkmıştır. Sınırları son Osmanlı parlamentosunda Misak-ı Millî ile belirlenmiş olan vatan topraklarının ebedi Türk yurdu olarak kalacağı, Anadolu’dan dünyaya duyurulmuştur. Verilen yaman bir kavga ile de, Türk vatanının bölünmezliği emperyalist devletlere kabul ettirilmiştir.

Bugün ise AKP iktidarı; üzerinde hayat sürdüğümüz toprakları yerinden yönetim modeli, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi kamufle edilmiş ayrılıkçı projelerle federasyonlara bölme gayretindedir. O bakımdan, Millî mücadele döneminin vatan anlayışının vazgeçilmezliği ve kalıcılığı, bugünün şartlarında daha büyük ehemmiyet kesbetmiştir. Adana’daki mitingde, vatan topraklarını bölücülere taksim etmeye çalışan iktidara ve yeniden Sevr’i dayatan sömürgeci aktörlere, Türkiye’nin ebediyete kadar Türk milletine vatan olarak kalacağı mesajı verilecektir. Milyonlarca Türk evladının da atalarını örnek alarak vatanın bütünlüğü için kara toprağa girmeye hazır olduğu, büyük bir şevk ve sarsılmaz bir inançla duyurulacaktır.”

MHP'nin mitingleri,  Erzurum’da “Birlik Mitingi”, Konya’da “Türkçe Mitingi”, Elazığ’da “Kardeşlik Mitingi”, İstanbul’da “Demokrasi Mitingi”, Samsun’da “Kurtuluş Mitingi” ve Ankara’da “Türkiye Mitingi” ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim