TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın Lozan Anlaşmasına ilişkin sözlerini ‘son derece yanlış bir tarih bilgisine ve şuuruna sahip bir görüş’ diyerek değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce yıldönümü mesajlarında zafer olarak nitelendirdiği Lozan Barış Antlaşması ile ilgili olarak “Birileri de Lozan’ı ‘zafer’ diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Zafer bu mu? Oralar bizimdi. O masaya oturanlar, o anlaşmanın hakkını vermediler.” sözlerine “Bunu kabul etmek mümkün değil” diyen MHP Grup Başkanvekili Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘TÜRKİYE DİYE BİR ÜLKE OLMAYACAKTI’
“Lozan o günkü şartlar itibariyle elbette zaferdir. Yanmış yıkılmış, milyonlarca kilometresini kaybetmiş bir imparatorluk çöküntüsünden işgal edilmiş bir Anadolu. Sadece Anadolu’ya kısılıp kalmış, doğusundan, batısından, güneyinden baskı altında bir ülke ve olabildiğince şu anki mevcut misak-ı milli sınırlarını kurtarabilmiş. Peki bu Lozan da olmasaydı ne olacaktı? Allah korumuş. Eğer bu Damat Ferit hükümeti olsaydı Mondros imzalanmıştı, Sevr yürürlüğe girecekti. Sevr yürürlüğe girseydi Türkiye diye bir ülke olmayacaktı.”
‘CUMHURBAŞKANI ÇELİŞKİLİ KONUŞUYOR’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bundan birkaç ay önce Lozan ile ilgili yaptığı açıklamanın son yaptığı açıklamanın tam zıttı olduğunu kaydeden MHP’li Akçay, “Yani Cumhurbaşkanı çelişkili konuşuyor. Bir taraftan sen üç ay önce bunun kutlamasını yapıyorsun; zafer gibi” dedi.
‘YUNANLILARA TÜRK ADALARI VERİLDİ, İNSAN BİRAZ İNSAF EDER’
MHP’li Erkan Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca ‘Bağırsan sesimizin duyulacağı adaları verdik” dediğini de vurgulayarak, “Biz yıllardır Yunanlıların Ege’deki Türk adalarını 2004’ten beri işgal ettiğini bağıra bağıra feryat ediyoruz, kendisi duymuyor bunu. Kendi sorumluluğu altındaki hükümet zamanında Yunanlılara Türk adaları verildi. İnsan biraz insaf eder. Yani en önemlisi de bu” diye konuştu.
‘DANIŞMANLARINI YENİDEN DEĞİŞTİRSİN’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan Anlaşması’na ilişkin bu açıklamalarının amacının ‘gündem değiştirme’ olduğunu savunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, şunları söyledi: “Sürekli gündem değiştireyim ki herkes bunlarla meşgul olsun. Aslında bunlara bir cevap bile vermeyi, böyle bir açıklama bile yapmayı doğru bulmuyorum esasında. Ne derse desin deyip bir kenara bırakmak da bir yöntem ama söylenen yanlışlar toplumda doğru gibi algılanabilir endişesiyle bu görüşü ifade ediyoruz. Öncelikle danışmanlarını yeniden değiştirsin Sayın Cumhurbaşkanı. Son derece şuursuz danışmanları yanlış bilgiler veriyorlar kendilerine. En önemlisi bu. Bu adalar üzerinde durursanız, ‘bağırsan duyulacak adalar verildi’ diyor. Sen ne yaptın? Göz göre göre Yunanlılara işgal ettirdin, gıkın bile çıkmıyor.”

(Kaynak: Haberhan)


Editör: TE Bilisim