Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, AK Parti'nin tutumunun yeni anayasa çalışmalarını engellediğini ileri sürdü.

    Uzlaşma Komisyonu’nun mutabakat ile çalıştığına dikkat çeken Bal, “AKP, ‘başkanlık sisteminden geri adım atmayacağım ama masadan da kalmayacağım’ diyor. Bunun ne anlama geldiği açıktır. Bu, ‘komisyon çalışmalarını tıkayacağım, komisyon’un bundan sonra mutabakat sağlamasına engel olacağım’ demektir.” dedi.

         Bal, şöyle devam etti: “Bu durum AKP’nin şimdiye kadar Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda samimiyet ile bulunmadığının ifadesidir. AKP, seçim beyannameleri ve hükümet programlarında parlamenter demokrasiyi ön plana alarak bu çerçeve içinde demokratikleşmeyi öngörmüş ve vatandaştan oy almıştır. Şimdi tam tersine diktatörlüğe açık bir rejim olan başkanlık sistemine dönüştürmesi, kendisine oy veren seçmenleri kandırması anlamını taşıyor. Bu süreçte komisyon çalışmalarından verim almak mümkün görünmüyor.”

"AK PARTİ, SEÇMENİNİ KANDIRMIŞTIR"

Ak Parti'nin 2002 yılından itibaren tüm seçim beyannamelerinde ve hükümet programlarında parlamenter demokrasiyi ön plana alarak, demokratikleşmeyi öngördüğünü ve bu çerçeve içinde de vatandaştan oy aldığını vurgulayan Bal, "Şimdi aldığı bu seçmen desteğini, tam tersine diktatörlüğe açık bir rejim olan başkanlık sistemine dönüştürmesi bir başka açıdan bakıldığında kendisine oy veren seçmenleri kandırması anlamını taşımaktadır. Bu süreçte Ak Parti başkanlık sistemini dayattığı ve masadan kalkmayacağını ifade ettiği için Komisyon çalışmalarından çok fazla bir verim almak mümkün görünmemektedir" dedi.

Editör: TE Bilisim