1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, kaydını yaptırdı.

Önümüzdeki günlerde Meclis'te siyasetin çok yoğun ve sıcak geçeceğini belirten MHPAdana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP olarak 40 milletvekili ile temsil imkanı bulduklarını ifade etti. Oluşan bir çözüm blokuna karşı sadece MHP'nin çözüm karşıtı bir parti olması sebebiyle önümüzdeki dönemde toplumsal muhalefetin oluşturulması ve öncülüğünü yapması gibi önemli bir görevi ve misyonu olduğunu dile getiren Karakaya, şu anda o mekanizmanın oluşması üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Onun dışında MHP'de farklı bir iradenin olmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Karakaya, MHP'nin Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirdiğini, kendi politika ve izlediği strateji ve yolun da bunun üzerine olduğunu ifade etti. 

Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

1 Kasım seçim sonuçlarının ardından MHP üzerinden yürütülen bir operasyonun varolduğunu dile getiren Karakaya, "Bunu öyle bir MHP'nin içerisinde bir irade olduğu biçiminde değerlendirmek doğru değil. Ama dışardan bir iradenin MHP içerisine hakim olması noktasında bir girişim var mı derseniz; olabilir. Etkili olacak mı derseniz; hayır diyorum." şeklinde konuştu.

Karakaya, "Bu dönem siyaseten çok yoğun ve sıcak geçecek. Özellikle Anayasa değişikliği, açılım konusu bu Meclis'in önemli ve sıcak konularından olacak." değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim