ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa milletvekili adayı Hasan Oğul, Ankara patlaması sonrası Adalet ve İçişleri Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini savundu. Oğul, “Bu memleketin evlatları ölürken siz sırıtamazsınız, milletin feryadı yükselirken siz gülemezsiniz.” dedi.

MHP Şanlıurfa milletvekili adayı Hasan Oğul, yerel bir televizyonda katıldığı programda İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nı sert dille eleştirdi. Türkiye’nin terör ülkesine dönüştüğünü vurgulayan Hasan Oğul, Ankara patlaması sonrası Adalet ve İçişleri Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini savundu. Hasan Oğul, “Burası çadır devleti mi?” diyerek hukuk yollarının tıkatılmasına tepki gösterdi.

Oğul, “O sırıtan bakanlar istifa ettirilmeliydi, etmiyorsa görevden alınmalıydı. Bu memleketin evlatları ölürken siz sırıtamazsınız, milletin ağıtları yükselirken siz gülemezsiniz. Millet huzursuzluk içindeyken oynayamazsınız. Millet kan ağlıyor.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, TERÖR ÜLKESİNE DÖNDÜ

102 kişinin öldüğü Ankara patlamasını hatırlatan Hasan Oğul, Türkiye’nin terör ülkesi haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin kabile devleti olmadığını dile getirerek, bu yaşananların ne Somali, ne Tanzanya nede Afrika’nın başka ülkelerinde yaşanmadığını ifade etti.

HÜKÜMETİ, ERDOĞAN’IN ‘YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL’ SÖZÜ İLE VURDU

Devletin mazeret üretme hakkı olmadığını aktaran Oğul, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘şüphelilerin listesi elimizde vardı, ama olay olmadan yakalayamıyorduk’ sözlerini hatırlattı. Oğul, “Tweet atanları nasıl yakalıyorsunuz, aleyhinizde paylaşım yapanları yakalayabiliyorsunuz. Teröristi yakalayamıyorsunuz. Sizin istihbaratınız var, emniyet, yargınız var. Devlet görevi yan gelip yatma yeri değil. Çalışmıyor mu, yaptıracaksınız, yine mi olmuyor yerine başkasını getireceksiniz, devletin 90 yıllık gelenekleri var bunları bu saatten sonra yeni mi anlatacağız bunlara?” diye görevini yapmayan birimleri ve bunları görevde tutan hükümeti eleştirdi.

TOPLU İĞNE ÜRETEMİYORSUN, NE UÇAĞI

Hükümetin meydanlarda yerli helikopter, yerli uçak vaatlerini halkı kandırmaya yönelik vaatler olarak nitelendiren MHP’li Hasan Oğul, “Her gün uçak yaptık diyorlar. Türkiye’de ne yerli uçak ne yerli tank nede yerli helikopter var bunların hepsi yalan. Atak helikopterin motoru Amerika’nın, tasarım İtalya’nın. Bir cıvatası Türkiye’nin değil. Yalanla siyaset olmaz. Sen toplu iğne yapamıyorsun, ne uçağı, helikopteri. Cin malı memleketi istila etmiş. Oyuncağından ayakkabıya, çorabından iç çamaşırına ithal ediyorsun. İthal bir hayat yaşıyoruz. Yazık, milleti kandırmayın.” sözlerine yer verdi.

EĞİTİM DURUMUNDAN UTANIYORUM

Ak Parti’nin Şanlıurfa’da tüm sorunları bitirdiği yönünde beyanatlarının olduğunu ileri süren Hasan Oğul, “Hangi sorunu çözdünüz.” diye sordu. Oğul, şunları kaydetti: “Eğitim sorunu kalmadı diyorlar. Ben eğitimden utanıyorum. Urfa’da eğitim sıfır, 81 ilde son sıralardayız. Ortaöğretim, lise başarısı nedir dillendiren yok. Binlerce vekil öğretmenle eğitim sürüyor. Eğitim davul, zurna çalmaya benzemez. Derslik yaparak sorunu çözemezsiniz. Sağlık aynı şekilde sıkıntılı. Urfa’da işsizlik, yolsuzluk, milli gelirden payını alamama var. İŞKUR’a vatandaş müracaat edemiyor, işe gidenler Ak partinin yandaşı, onların akrabası."

Editör: TE Bilisim