MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, pakete ilişkin değerlendirmelerinin devam ettiğini ancak ilk izleniminin 'kamuflaj' olduğunu söyledi.


Türkeş, AKP'nin terör örgütüyle birlikte Türkiye'yi çözme girişimi bulunduğunu ileri sürerek; yeni paketle bunun bir kısmının hayata geçirilmeye çalışıldığını; bunu kamufle etmek için de başka bazı adımların pakete konulduğunu söyledi.

Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim ile Roman Dil ve Eğitim Enstitüsü kurulması girişiminin çok ilginç olduğunu belirten Türkeş, "Bu eğitimin sadece özel okullarla sınırlandırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia edip, bunun devlet okullarında da olması gerektiğine dair bir itiraz olabilir. Bu durumda Anayasa Mahkemesi bunu 'anayasanın eşitlik' ilkesine aykırı, deyip devlet okullarında da olmasına hükmedebilir. Bu durumda hükümet 'biz yapmadık, Anayasa Mahkemesi yaptı' diyerek işin içinden sıyrılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

Türkeş, pakete ilişkin detaylı bir değerlendirme çalışması yaptıklarını, bugün de konuyu Başkanlık Divanı'nda enine boyuna ele alacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim