31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin devam ettiği yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Başbakan’ın daha önce Oslo'da PKK'nın temsilcileriyle masaya oturduğunu inkar ettiğini savunan Yalçın, “Devletin aleyhine icraatta bulunan Başbakan Erdoğan hakkında savcıları göreve davet ediyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Öcalan ile görüşme konusundaki sözlerini eleştirdi. Başbakan’ın dün devlet televizyonunda katıldığı bir programda bir kez daha bölücü örgütün elebaşıyla görüştüğünü itiraf ettiğini savunan Yalçın, Dün Oslo'da PKK'nın temsilcileriyle masaya oturduğunu inkar eden Başbakan'ın artık keçeyi suya attığı anlaşılmaktadır. Evvelce bölücü örgütle yapılan gizli pazarlıkları açıklaması istendiğinde bunları inkâr eden, PKK ile masaya oturulduğuna dair iddiaları dile getirenleri şerefsizlikle suçlayan hükümetin başı, artık fütursuzca açıklamalarda bulunmaktan çekinmemektedir" diye konuştu.

Başbakan, bir taraftan kanlı terör örgütünü muhatap almadığını kamuoyuna lanse ederken, diğer taraftan da İmralı'daki kan emiciyle sarmaş dolaş olduğunu açıkça ilan ettiğini iddia eden Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "AKP'nin terör konusundaki yaklaşımı ikiyüzlüdür. İktidar partisinin PKK'nın temsilcilerini muhatap almadığına dair açıklamalarının göstermelik olduğu ortaya çıkmış, takke düşüp kel görünmüştür. Demokrasinin nimetlerinden faydalanarak parlamentoya sızan kravatlı ve mazbatalı PKK temsilcilerinin dokunulmazlığını kaldıracakmış gibi görünen AKP'nin girişimlerinin koca bir blöf olduğu anlaşılmıştır.

AK Parti’nin terörle mücadelesinin ihanetle eşdeğer olduğunu öne süren Yalçın, “Sayın Başbakan'ın terör konusundaki icraatı devletin geleceğini ve milletimizin bekasını tehdit etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı resmen ve alenen suç işlemektedir. Milletin oylarıyla kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullanan, devletin aleyhine icraatta bulunan Başbakan Erdoğan hakkında savcıları göreve davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim