TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
  3 BOMBACIDAN BİRİ

Teröristin İstanbul'a geldiği yönündeki istihbarat üzerine harekete geçen polis, Akan'ı Harem otogarda gözaltına aldı. İstanbul TEM Şube'deki parmak izi incelemesinde gerçek kimliği ortaya çıkan teröristin, 11 ayrı suçtan aranması olduğu ve örgütün en tehlikeli 3 bomba uzmanından biri olduğu tespit edildi. Her türlü bombayı imal edip patlatabilen Akan, geçmişte yaptığı eylem ve ileride yapacağı saldırıları tek tek itiraf etti.

KANDİL GÖREVLENDİRDİ

Silvan'daki saldırıyı 3 polisin şehit olduğu patlamayı kendisinin yaptığını itiraf ettiği iddia edilen terörist, 2015 Temmuz ayı sonrasında TSK tarafından başlatılan hava harekâtları sonrasında Kandil'in kendisini Diyarbakır kırsalında görevlendirdiğini söyledi. Terörist, Lice'deki evlere ve yollara tuzaklanan bombaların birçoğunu da kendisinin döşediğini aktardı. Teröristin Kobani'de çatıştığı da ortaya çıktı. "HEDEF 1. ORDU" Polis, teröristin İstanbul'daki hedefinin ise Harem Otogarı yanında bulunan 1. Ordu Komutanlığı'nın yer aldığı Selimiye Kışlası olduğunu belirledi. Polise göre Yakup Akan, Ankara'da Genelkurmay önünde gerçekleşen patlamaya benzer ses geldi.

SİLVAN'DAKİ BOMBAYI AYNI TERÖRİST DÖŞEDİ

Diyarbakır Silvan'da 15 Aralık'ta yola tuzaklı bomba, zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirilmişti. Saldırıda, Ankara Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ile Özel Harekat polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel şehit olmuştu. O saldırıyı da İstanbul'da yakalanan "Devreş" kod adlı terörist Yakup Akan'ın düzenlediği öğrenildi. 

KAYNAK: SABAH

Editör: TE Bilisim