Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı

 Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin parlamenter sistemden yana olduğunu söyledi. Vural, “Uzlaşma Komisyonu’nda çark eden CHP, AKP’nin ekmeğine yağ sürdü. AKP’nin imdat freni olan CHP nöbetçi HDP olmaktan çıksın” dedi.
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP’li vekillerle ilgili dokunulmazlık dosyalarının yargının önüne gelmesi gerektiğini söyledi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Vural,  “Biz dokunmayacağız, yargı dokunacak, biz zırhı kaldıracağız. Anlaşılan o ki ,AKP ile HDP arasında güven artıcı önlemler paketi devreye girmiş vaziyette. Aynı tas aynı hamam devam edecekler” diye konuştu. Babek Zencani’ye idam cezası verildiğini anımsatan Vural, “Öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz ki bizim bakanlar ödül veriyor. Acaba Başbakan’ın İran’a gitmesiyle bu konu arasında bir bağ var mıdır? İlginç, manidar geldi bana. Başka bilgilere ulaşmak için mi gitti? ’Bana bu dosyayı verin’dedi mi? İstemişse neden istedi, istememişse neden istemedi?” dedi. CHP’nin, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi eleştirilerine de değinen Vural, şöyle konuştu: “Bundan önce masadan kaçan AKP’ydi. Şimdi aynı rolü CHP üstlenmiş görünüyor. Bu komisyonu, ’aç kapa aç kapa’komisyonuna dönüştüren bu iki zihniyettir. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda her parti yer almalı. Ey CHP sen neden bundan rahatsız oluyorsun? AKP ve CHP parlamenter sistemi çalıştırmayıp Türkiye’yi kutuplaştırmaya götürüyor. CHP, AKP’nin imdat freni olmuş. CHP kendisine baksın ve nöbetçi HDP olmaktan çıksın.” 

Editör: TE Bilisim