Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak dokunulmazlıklar mevzusunda öncelikli olarak terörle ilgili fezlekelerin karma komisyonda görüşülmek suretiyle parlamentoya getirilmesini istediklerini belirtti. 

Vural, “Bu fezlekelerle ilgili karma komisyonu çalıştırınız ve genel kurulda bu fezlekelerle ilgili terörle ilgili fezlekeleri görüşelim ve oylayalım, ona paralel hangi mevzuda istiyorsanız dokunulmazlık mevzusunda MHP o iradeye evet demeye hazırdır. Fakat önce sizi bu teröre karşı, teröre destek olanlarla ilgili fezlekelerde siyasi iradenizi görmek istiyoruz.” diye konuştu. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Dokunulmazlıklar konusunda AK Parti’nin teklifi ortada. Sizden de bir cevap bekleniyor. MHP’nin resmi cevapı AK Parti’ye iletildi mi? MHP dokunulmazlıklar karşısında hangi tavrı takınacak?” sorusuna Vural, “Bu yanıtı defalarca söyledik. MHP olarak dokunulmazlıklar konusunda öncelikli olarak aziz milletimizin toplumsal talebi ve özellikle de sayın başbakanın da milletimize karşı taahhüdü olan terörle ilgili fezlekelerin öncelikle karma komisyonda görüşülmek suretiyle parlamentoya getirilmesini isterim. Bu bakımdan terörle savaşım için bir siyasi irade gerekiyor. Teröre destek olan fezlekeler konusunda bu mütereddit tavır hakkaniyet ve Kalkınma Partisi'nin muhtemelen anayasa ekseninde muhtemel bir işbirliğini dinamitlememek için taktik adım olarak kullanıldığını müşahede ediyoruz. Bunu açık bir şekilde ifade ettik." dedi. 

Fezlekelerle ilgili karma komisyonun çalıştırılmasını isteyen Vural, "Genel kurulda bu fezlekelerle ilgili, terörle ilgili fezlekeleri görüşelim ve oylayalım, ona paralel hangi konuda istiyorsanız dokunulmazlık mevzusunda MHP o iradeyi evet demeye hazırdır. Ama önce sizi bu teröre karşı teröre destek olanlarla ilgili fezlekelerde siyasal iradenizi görmek istiyoruz." diye konuştu. 

Başka bir gazetecinin, Can Dündar davasına katılan diplomatlarla ilgili sorusuna Vural, “Yargının her türlü baskı altına alınmasına MHP olarak esasen tavır oluştururuz. Yargının siyasallaşması kadar yargısal süreçlere müdahaleyi doğru bulmayan bir partiyiz. Biz milliyetçi parti olarak yabancıların Türkiye’nin iç ilişkileriyle ilgili bu şekilde siyasal tavırlar içine girmesini her zaman eleştirmiş durumdayız. Yargının da hangi siyasal tarafınca olursa olsun veya hangi makam mevkide olursa olsun hiç kimse tarafından baskı altına alınmasını şu demek oluyor ki kabul etmemiz mümkün değildir. Yargımızın özgür bir ortamda, hür bir ortamda çalışmasını temin etmek her türlü iç ve dış müdahaleden uzak bir halde çalışmasını temin etme konusunda MHP’nin ilkesel bir tutumu vardır.” açıklamasında bulunmuş oldu.
Editör: TE Bilisim