YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
 MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Vural, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın iftar yemeği davetinde TBMM binası fotoğrafı altında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazmadığına ilişkin olarak, "Davetiye, sekretere gelmiş olabilir. Daha karar vermedim. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Devletimizin kuruluş felsefesidir. Milli egemenlik asla teslim edilemez. Bu ifadenin yer almamış olması büyük bir talihsizlik olmuştur. Gerekli düzeltmelerin yapılmasını istemek bizim de hakkımızdır, görevidir. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Türk milleti adına egemenliği kullanan yegane merci burasıdır. Bu Meclisin binasından ve iradesinden ayrılamaz bir bütündür" ifadelerini kullandı.

Danıştay ve 
Yargıtay'ın dairelerinin azaltılmasına yönelik bir kanun teklif getirilmesine ilişkin olarak ise Vural, "Yer değiştirme, dosyalar konusunda sürekli olarak yapılan atamalar hakimlerin bağımsız ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Özellikle üst mahkemelerin istikrara kavuşması lazım. 2014 yılında Yargıtay ve Danıştay üyelerini arttıran bu hükümetti. Bununla ilgili eleştirilerimizi dile getirmiştik. Hatta kendilerine 'obez bir DanıştayYargıtay oluşturuyorsunuz, bu kesinlikle kabul edilmez' demiştik. Onlar bizlere demişlerdi ki; 'iş yükü çok ağır. Dolayısıyla dosyaları bir an önce dikkate almak için sayıyı arttırmamız gerekir' diye gerekçe sunulmuştu. Şimdi, tekrar üyelerin sayısını yarı yarıya azaltma gibi yöntem. Maalesef siyasi irade yargı üzerinde hakimiyet alanı oluşturmak istiyor. Hükümet yargı üzerinde üye sayısını arttırırken de, bir amacı gütmüştü. Yargıtay yandaş, candaş değil, Türk milleti adına egemenliği kullanan ve bu anlamıyla adaleti dağıtan merci olması gerekir. Maalesef anlaşılan bürokratik bir kademe olarak gördüler. Tüm bunlar yargıya olan güveni azaltacak olan hususlardır. Bu girişimde siyasi amaçlarla hedeflerine ulaşmak isteyen, yürütmenin yargının üstünde Demokles'in kılıcı gibi gerek dosyalar gerek görev süreleri itibariyle istediğim icraatı yapabilirim demek suretiyle bağımsız ve tarafsızlığına bir girişim olduğu kanaatindeyim. Konjonktüre göre yargıyla istediği gibi oynanıyor. Yargıyla istediği gibi oynama istikrar sağlamaz, yargıya güveni zedeler. Türkiye'nin yerleşmiş bir yargı yapısı olması lazım. Yargıtay ve Danıştay'ın bile yapılarının ve üyeliklerinin yerleşmediği ortaya koyuyor" değerlendirmesini yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Yer değiştirme, dosyalar konusunda sürekli olarak yapılan atamalar hakimlerin bağımsız ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir" dedi.
Editör: TE Bilisim