İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Afyonkarhisar, Türkiye genelinde emniyet kemeri takma oranında birinci sırada yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde sürücülerde emniyet kemeri takma oranını ölçmek için 25-27 Ocak tarihleri arasında tüm illerde denetim yaptı. İstanbul’da 800 sürücüden 770’inin emniyet kemeri takmadığı görüldü. Emniyet kemerinin takma oranının en iyi olduğunu Afyonkarahisar’da 60 sürücüden 5’ine ceza verildi. İzmir’de ise 80 sürücüden 20’si emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle ceza aldı.

AFYONKARAHİSAR, PİLOT BÖLGE SEÇİLMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen 'Güvenli Trafik Projesi (RS10) çerçevesinde Afyonkarahisar’da bir yıl önce proje uygulamasına başlanmıştı. Proje doğrultunda kentin belirli noktalarında günlük hız ve emniyet kemeri uygulamaları devam ediyor. Valilik tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda, başta trafik denetimi yapan polisler olmak üzere kamu kurumlarında çalışan personelden kemer takmayanlar hakkında yasal işlem yapılıyor. Kemer takma oranının yüzde 80’lere ulaştığı kentte denetim ve bilgilendirme çalışmaları sürüyor.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, proje kapsamında hem bilgilendirici, hem de denetim çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Afyonkarahisar’da başlangıçlarda yüzde 7'ler seviyesinde olan kemer takma oranını yüzde 85’lere çıkmasının oldukça sevindirici olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, sistematik ve zamana yayılmış uzun soluklu kolektif çalışmanın sonucunda başarıya ulaştıklarını belirtti.

NELER YAPILDI?

Afyonkarahisar’da pilot bölge seçilmesinin ardından medya çalışanları başta olmak üzere halk otobüsleri minibüs şoförlerine, zabıta personeline, kamu personeline ve fahri trafik müfettişlerine temel trafik eğitimi ve emniyet kemeri kullanımı konusunda eğitimler verildi. Öğretim yılı boyunca okullarda öğrencilere yönelik aralıksız 'Ailemin ve Okulumun Polisiyim' projesi kapsamında temel trafik eğitimi ve emniyet kemeri kullanımı konusunda eğitimler verildi.

Emniyet kemeri konusunda bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Değişik zamanlarda 4 kez emniyet kemeri takma ve çarpma simülatörleri getirilerek, vatandaşların uygulamalı olarak 10 kilometre hızla takla atan ve 10 kilometre hızla çarpan bir aracın sürücü veya yolcularının hissedecekleri ve muhtemel yaşanacakların canlandırıldı.

Reklam panolarında emniyet kemeri takmanın yasal zorunluluk olduğu, vali, belediye başkanı, emniyet müdürü dahil hiç kimse için ayrıcalık olmadığına vurgu yapıldı. Değişik meslek gruplarından emniyet kemeri takılı fotoğraflar otobüslerde kullanılarak otobüs afişlerinde ‘Afyonkarahisar Emniyet Kemeri Takıyor' sloganı kullanıldı.

Editör: TE Bilisim