Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 DİYARBAKIR merkez Yenişehir İlçesi'ndeki 100'üncü Yıl İlkokulu'na PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcı, son anda fark edildi. 
DİYARBAKIR merkez Yenişehir İlçesi'ndeki 100'üncü Yıl İlkokulu'na PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcı, son anda fark edildi. Okuldaki öğrencilerin tahliye edilmesinin ardından patlayıcı, bugün öğle saatlerinde bomba uzmanları tarafından fünye ile imha edildi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde yaklaşık 1500 öğrencisi bulunan 100'üncü Yıl İlkokulu kütüphanesi penceresinin dış tarafına konulmuş şüpheli paketi fark eden öğretmenler, durumu okul idaresine bildirdi. Okul idaresinin de haber verdiği polisler, kısa süre içerisinde okul bahçesine geldi.

Okuldaki öğrenci ve öğretmenleri tahliye eden polisin yaptığı kısa incelemeden sonra şüpheli paketin, el yapımı patlayıcı olduğu tespit edildi. Okula bomba konulduğunu öğrenen veliler panik içinde okula koşup, çocuklarını aldı. Bazı veliler de okula patlayıcı konulmasına sert tepki gösterdi. Okul yönetimi bugün okulda eğitim ve öğretime ara verirken, tüm öğrenciler evlerine gönderildi.

Polis, okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bardak içine yerleştirilen ve çiviler ile metal parçalarıyla desteklenen el yapımı patlayıcı, bomba imha uzmanı ekipler tarafından kontrollü bir şekilde, fünye ile imha edildi. Bombanın imha edilmesinin ardından, güvenlik güçleri bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bomba koyan PKK'lı teröristlerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.


Editör: TE Bilisim