Terör örgütünün benzer saldırılar yapabileceği istihbaratına ulaşan polis, 15 teröristin bilgisini Türkiye genelindeki bütün müdürlüklere gönderdi. Listedeki teröristlerden 8’i Yunanistan’da özel eğitim almış. Geri kalan 4’ü Almanya’da, biri Suriye’de, diğer ikisi de Belçika’da bulunuyor.

Zaman’ın ulaştığı bilgilere göre, Yunanistan’da olduğu tespit edilen DHKP-C’li teröristler arasında Seval A., Ali Ercan G., Muharrem K., Murat K., Şemsettin K., Harika K., Ferhat E. ve Bulut Y. gibi isimler yer alıyor. Almanya’da bulunan DHKP-C üyeleri arasında ise Özgül E., Evin T., Gülbahar Ü. ve Ecevit Ş. bulunuyor. Teröristlerin, bulundukları ülkelerdeki kamplarda özel eğitim aldığının ifade edildiği bilgilendirmede, bu kişilerin ülkeye girişleri halinde takip edilmesi isteniyor. Ulaşılan belgelerde, DHKP-C’li teröristlerle ilgili de önemli bilgiler yer alıyor. Buna göre Ankara doğumlu Ali Ercan G.’nin 5’i İstanbul’da olmak üzere toplam 6 adet yakalama kaydı var.

     Listede bulunan Murat K. ile Harika K.’nin Yunanistan’ın Lavrion Kampı’nda özel eğitim aldığı kaydedilirken, bu kişiler hakkında arama kaydının olduğunun da altı çiziliyor. Öte yandan Emniyet, Türkiye genelindeki tüm birimleri DHKP-C’nin muhtemel saldırılarına karşı uyardı. Söz konusu örgütün geçtiğimiz günlerde İstanbul Yenibosna ve Gaziosmanpaşa’da düzenlediği saldırılara dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü, şüpheli şahıslarla ilgili hemen gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti. Emniyet, bunun yanı sıra karakollarda güvenlik tedbirlerinin de üst seviyeye çıkarılması talebinde bulundu. Aksi durumlarda bazı can kayıplarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!

    Terör örgütü DHKP-C’li militanlar, son altı ayda İstanbul’da 8 ayrı saldırı yaptı. 13 Haziran 2012 tarihinde Sarıyer İstinye’de bulunan polis karakoluna bomba atan teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. 15 Haziran 2012 tarihinde de Avcılar’da ATM’den para çeken polis memuru Sabri Yiğit (42), silahla vurularak şehit edilmişti. DHKP-C’nin üçüncü saldırısı Gaziosmanpaşa’da gerçekleşti. Teröristler, bir lokantada yemek yiyen Zekeriya Yurdakul isimli polisi öldürdü. İki terörist, daha sonra yakalandı. Polisin yaptığı çalışmalar sonucu DHKP-C’nin Küçükçekmece ve Vatan Caddesi’nde iki ayrı hücre evi ortaya çıkarıldı. Buralarda çok sayıda patlayıcı ve silah ele geçirildi. Teröristler, son olarak da Gaziosmanpaşa’da polis memuru Mücahit Daştan’ı şehit etti. Saldırıyı gerçekleştiren Nurgül A. isimli terörist yakalandı.

Editör: TE Bilisim