‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, toplum sağlığı için zararlı alışkanlıkların terk edilmesi gerektiğini belirterek, bu yönde çaba gösterenlere teşekkür etti. Coş, zararlı alışkanlıkları sinsice yaygınlaştırmak isteyenlerin boş durmadığını belirterek, bu konuda gençleri uyardı.

Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu ile Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce düzenlenen "Sigarayı bırakıyorum" konulu panelde konuşan Vali Coş, gelir kaynaklarını artırmak isteyen belirli bir kesimin toplumda zararlı alışkanlıkları yaygınlaştırmak istediklerini bunun için de büyük çaba gösterdiklerini bildirdi.

Coş, "Bugün kadını ve erkeğiyle toplumda belli bir sigara alışkanlığı var, içenler risk altında. Bu alışkanlığın erken yaşta terk edilmesi toplumu daha sağlıklı hale getirecektir. Devlet tedbirlerini alır, alıyor, ancak bunun için öncü çalışmalar gerekiyor. Sigara alışkanlığının sona erdirilmesi için yapılan etkin çalışmaları takdir ediyoruz." dedi. 'En iyisi sigaraya hiç başlamamaktır.' diyen Coş, Adana'da son bir ayda ele geçirilen uyuşturucu miktarının da 2,1 tona ulaştığına dikkat çekti.

Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nuri Ateş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma gününü vesile yaparak "Sigarayı bırakıyorum" kampanyası başlattıklarını bildirdi. Sigara içenlerin sayılarının azaltılmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmak istediklerini kaydeden Ateş, öğrencilerden 53'nün kampanya kapsamında sigarayı bıraktıklarını bildirdi.

"Sigarayı bırakıyorum" panelinde Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Adem Yılmaz, Türkiye'de yılda 100 bin kişinin sigara ve sigaraya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini bildirdi. Sigarayı "gençlik hastalığı" olarak nitelendiren Yılmaz, sigaradan hayatını kaybedenlerin sayısının savaş ve afetlerde ölen insanlardan daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Panelde İl Tütün Kurulu Üyesi Dr. Saadet Yener Önal, Başvaiz Ahmet Arıkan "Sigaranın insanlığa zararlarına dini yönden bakış", Emniyet Müdürü Osman Sert ise "Personelin işe kabulünde ve terfilerde sigara kullanımının etkisi" konulu konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim