İmralı Cezaevi’nde BDP milletvekilleri ile görüşen terörist başı Abdullah Öcalan’ın Kandil, PKK’nın Avrupa kanadı ve Türk kamuoyuna yazdığı 3 mektubun ayrıntıları ortaya çıktı. Son rötuşların ardından devlet aracılığıyla BDP’ye ulaştırılacak mektuplarla ilgili Abdullah Öcalan’ın BDP heyetine geniş bilgi verdiği öğrenildi.

Peki, Abdullah Öcalan’ın yazdığı 3 mektubun içeriğinde neler var? Akşam gazetesinden alınan bilgiye göre, Kandil'e ve Avrupa'ya gidecek mektupta terörist başı Abdullah Öcalan 'çatışmalara son verin' çağrısında bulundu. Abdullah Öcalan'ın, yeni anayasa hazırlık sürecinde çatışma ortamının, demokratik koşulların oluşmasına engel teşkil edeceğine dikkat çektiği belirtilirken bunun için eylemsizlik sürecine girilmesini istediği ifade edildi.

Abdullah Öcalan'ın Türkiye kamuoyuna hitaben kaleme aldığı mektupta  "Bölünmek değil, birlikte yaşamak önemli" vurgusunun yapıldığı belirtildi. Kürtlerin ve Türklerin bölünmek için değil birlikte yaşamak için çaba harcamasının önemli olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

BDP heyetine 'Tarihi bir süreç yaşanıyor' diyen Öcalan, toplumun her kesiminin barış görüşmelerine destek olmasının önemine dikkat çekerek milliyetçiliği her türlüsünden kaçınmak gerektiğinin altını çizdiğini ve milliyetçilik üzerine BDP heyetiyle dakikalarca konuştuğu öğrenildi.

Abdullah Öcalan'ın, Sırrı Süreyya Önder'in de katıldığı BDP'nin olaylı Karadeniz gezisinin de üzerinde durduğu öğrenildi. Benzer olaylar yaşanmaması konusunda BDP'lileri uyaran Öcalan'ın, 'barış sürecinde siyasi adımların daha dikkatli atılması ve hassas davranılması gerekir' dediği ifade edildi.

İLK ADIM PKK'DAN

İmralı'dan dönen BDP heyetinin basınla paylaştığı terörist başı Abdullah Öcalan'ın ilk mesajına, PKK'nın sıcak baktığı öğrenildi. "Karşılıklı adımlar atılması gerekiyor" diyerek PKK'dan 'elindeki tutsakları' bırakmasını isteyen Öcalan'ın çağrısının karşılık bulacağı belirtiliyor. Örgütün önümüzdeki hafta içinde, 'iyi niyet' adımı olarak elindeki asker, polis ve kamu görevlisi tutsakları serbest bırakması bekleniyor.

Hz. MUHAMMED'İN HADİSİNİ HATIRLATTI

Öte yandan Abdullah Öcalan'ın BDP'lilerle yaptığı konuşmasında Hz. Muhammed'in hadislerinden örnekler verdiği de öğrenildi. Hürriyet'ten Hüseyin Yayman'ın köşesine taşıdığı bilgiye göre Öcalan 'ulus terimi ile millet kavramı' arasındaki farkın üzerinde uzun uzun durdu. Öcalan, 'Hepimiz İslam milletindeniz, ancak uluslarımız farklı olabilir' derken 'Arap'ın, Acem'e; Acem'in Arap'a üstünlüğü yoktur' hadisini hatırlattı, Türklerle Kürtlerin birlikte yaşaması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim