Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “FETÖ’nün AK Parti’ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle saftiriklik olur. Bir gün seçim gelecek, insanlar eğer biz bir ayıklama yapmamışsak, seçimlerde bu faturayı AK Parti’nin önüne koyacaklardır. Dolayısıyla AK Parti’de mutlaka bir ayıklama, bir temizlik operasyonu yapılmalıdır” dedi.

AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Cemaat soruşturmalarıyla ilgili olarak, “Sık sık tekrar ediyoruz. FETÖ’nün kurumlarda mutlaka kökünün kazınacağını beyan ediyoruz. Evet gerçekten de bu cani örgüt 40 yıl boyunca toplumun değişik katmanlarına sızmış, bakanlıklara, kurumlara, STK’lara sızmış bunlarla alakalı da ciddi adımlar atılıyor. AK Parti’ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle saftiriklik olur. Mutlaka AK Parti’ye de sızmışlardır. Vatandaşımızın bizden beklentisi var, bakanlıklarda, devletin diğer kurumlarında operasyon yapılırken AK Parti’ye sızmış olan FETÖ’cülerin de temizlenmesini arzu ediyorlar. 250’den fazla şehit verdik. Bir gün seçim gelecek, insanlar eğer biz bir ayıklama yapmamışsak, seçimlerde bu faturayı AK Parti’nin önüne koyacaklardır. Dolayısıyla AK Parti’de mutlaka bir ayıklama, bir temizlik operasyonu yapılmalıdır” diye konuştu.

Üstün, önümüzdeki günlerde partide bir ayıklanmanın olacağını ümit ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki günlerde, yukarılardan başlayarak aşağıya doğru yeni bir ayıklanmanın, temizlenmenin ve arınmanın olacağını ümit ediyorum. Tabanın da beklentisi bu yönde. Nereye gitsek vatandaşın ilk sorusu şu; ‘Evet siz doğru yapıyorsunuz milli eğitim de, sağlıkta, emniyette ve yargıda bu hainleri temizliyorsunuz. Öyleyse kendi içinizde de bir temizlik yapmalısınız’ diye soruları oluyor. Sakarya’da kurumlar arasında ciddi bir temizlik yapıldı aslında. Sakarya’da bizim siyasetçilerimizin CV’lerine baktığınızda bu örgütle bağlarının olmadığını açıkça göreceksiniz. Ben AK Parti Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu üyesiyim. Bizim kendiliğinden bir olaya el atma gibi bir yetkimiz yok. Bize sevk edilen konulara bakma yetkimiz var. Genel merkezin kurulları tarafından yapılacak işlemlerdir. 40 yılda kümelenmiş bir yapıyı 1 günde sökemezsiniz. İlerleyen günlerde yeni ihbarlar, başvurular gelirse mutlaka bu ihbarlarda değerlendirmeye alınacaktır. AK Parti kendi içerisinde daha çok disiplinel bir işlem olarak bunu yapacaktır. Bu tespit edilen kişiler arasında suça karışmış, darbeye destek vermiş, FETÖ üyeliği yapmış kişiler varsa o zaman da işin cezayı boyutu da devreye girecektir. Fakat bizim yaptığımız şu an siyasi bir arınmadır, bir siyasi temizliktir. Bu siyasi temizlik yapılırken ağa suç işlemiş kişiler de takılırsa elbette ki onlar da savcılığın önüne çıkmalıdır, çıkarılacaktır.”

(Kaynak: Haberhan)


Editör: TE Bilisim