Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kızılcahamam Patalya Otelinde yapılan MYK ve milletvekilleri toplantısı sonunda, bir basın toplantısı düzenledi.

"MİLLETİMİZ KORKUNÇ BİR BUHRANLA MÜCADELE VERİYOR"

Bahçeli, Türkiye'nin hayati bir dönemden, sorunlarla dolmuş bir kavşaktan geçtiğini vurgulayarak "Bunalımlar hiç olmadığı kadar birikmiş, soru işaretleri ve endişeler hiçbir dönemde görülmediği kadar üst üste yığılmıştır. Deyim yerindeyse, aziz milletimiz korkunç bir buhranla pençeleşmekte ve varlık mücadelesi vermektedir" diye konuştu.

"İYİYLE KÖTÜ YER DEĞİŞTİRMİŞTİR"

Bin yıllık derin birlikteliğin parça parça yıkılırken, millet ve devlet hayatına yön veren ilke, iddia ve inançların peş peşe aşınmaya terk edildiğini öne süren Bahçeli şunları dedi:

"Milli değerlerdeki erime, milli heyecanlardaki gerileme ve milli hedeflerdeki zayıflama çok boyutlu bir hal almış ve telafi edilebilmesi güç bir sınıra dayanmıştır. Zaman maalesef büyük milletimizin aleyhine işlemektedir. Çözüm, umut, gelişme ve çare olarak sunulan ne varsa milli birliğimizin ve milli güvenliğimizin aleyhine sonuçlar üretmektedir.

Büyük Türk milleti zifiri bir karanlığın ortasında şaşkına dönmüş, kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Şiddet yanlıları barışsever, bölücüler demokrat, katiller özgürlük savunucuları, kanlı niyetler hak arayan masumlar olarak sunulmakta ve propagandası yapılmaktadır. Sapla saman karışmış, iyiyle kötü yer değiştirmiş, doğru ile yanlış birbirine girmiştir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türk vatanı adeta zincire vurulmuş, adeta esir alınmış ve istilaya uğramıştır. Türkiye kurşun gibi ağır bir ortama aşama aşama getirilmiştir. Eşine ve benzerine çok az rastlanacak bir tahribata maruz bırakılmıştır.

"TÜRKİYE TESADÜFLERİN AKIŞINA BIRAKILDI"

Neresinden bakarsak bakalım ülkemizin hali vahamet ötesidir. Millilik vasfından azade, millet bilincinden muaf olan siyasi güruh belaları bir bir davet etmiş ve Türkiye'yi tesadüflerin akışına bırakmıştır. Mücadeleyle kazanılan Türk vatanı, müzakereyle devredilmek ve ulufe gibi dağıtılmak istenmektedir. Varlığımızda ve birliğimizde hak sahibi olmayan bir zihniyet, bölücülüğün bitpazarında, ehl-i salibin yüzyıllardır açık duran müzayede ortamında Türkiye'yi elden çıkarmaya karar vermiştir. Bunu da milli birlik ve kardeşlik için yaptığını söyleyecek kadar da küstahlaşmış ve riyakarlığın dibine batmıştır.

"Ankara'NIN RUHU İMRALI DAYATMALARIYLA DAĞLANDI"

Sadakati devre mülk gibi gören, milli kimliği ayıplı bir mal gibi değerlendiren siyaset anlayışı; kutsallarımızı dinamitlemiş, milli prensiplerimizi tıpkı Çanakkale önlerindeki düşman gemilerine benzer şekilde, topa tutmuştur. Demokrasinin imkanlarıyla iktidara gelenler, ne ibretliktir ki, demokrasinin boğazına çökmüş, milli iradenin kafasına çuval geçirmiştir. Bu olanlar milli vicdanları yaralamış ve hüsrana uğratmıştır. Başkent Ankara'nın ruhu, İmralı dayatmalarıyla, Kandil Dağı talepleriyle incinmiş ve dağlanmıştır. Milletçe maruz kaldığımız sorunlar bunlarla sınırlı kalmamıştır."

"Dış politikadaki gelgitler, tek taraflı işleyen ve boyun eğme üstüne kurulmuş ilişki ağları, komşu coğrafyalardaki hercümerce tarafgir yaklaşımlar ve küresel projelere uyduluk yapan köhnemişlikler Türkiye'nin en büyük açmazları haline gelmiştir" diyen Bahçeli, Ak Parti yönetiminin milli tehlike sinyalleri veren dış politikadaki zaaf, tutarsızlık ve tavizlerinin ülke üzerinde hesapları olanların iştahlarını daha da kabarttığını iddia etti.
Editör: TE Bilisim