MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında oldukça sert açıklamalarda bulundu...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

 İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- Türkmenler sistematik olarak yok edilmekte ve kıyıma uğramaktadır. Türkmenlerin belirli aralıklarla saldırıya uğraması vahşettir. Onlar her an aklımızdadır. AKP hükümeti Irak türkmenlerine yönelik artan şiddetin peşini bırakmamalıdır. MHP Türkmenlere yapılan eziyetleri unutmayacak, bir gün bunların hesabını soracaktır.

- Olumsuzluklardan dolayı milli eğitim yapısı mutsuz öğretmen, huzursuz öğrenci umutsuz veli arasına sıkışmıştır. Eğitim hayatındaki sürekli oynamalar, baştan savma düzenlemeler, öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri şaşkınlığa sürüklemiştir. AKP eğitim sistemini buhrana itmiştir.

- Gelecek nesillerin iyi ve donanımlı yetişmesi milli varlığın ve milli bilincin yeri dolmaz parçasıdır. Eğitim sisteminin varolan sorunları çözüm bulunmazsa geleceğimizi daha karanlık bir güzergaha sokacaktır.

ÖĞRETMENLER DAĞA MI ÇIKMALI?

- Başbakan Erdoğan atanamayan 350 bin öğretmen seslerini duyurmak için illa dağa mı çıkmaları lazım? AKP zihniyeti sabırları zorlamamalıdır. Göreve başlayan yeni bakanın eğitimin içindeki olumsuz tabloyu ortadan kaldırmak için yeni adımlar atması hepimizin isteğidir.

- Türkiye öyle çıkması zor bir sürece kısıtırldı ki sürekli enerji kaybına uğramaktadır. Zaman milletimizin aleyhine işliyor. Türk milletinin çevresindeki çember iyice daralıyor. Türkiye'nin güvenliği tehditlerle karşı karşıyadır. Şer ortakları işbirlikçi cepheler oluşmuştur. Gidişat birlikte yaşamak ülkümüzün, bin yılda karışan harcın hilafına neden olmaktadır. Çözüm çığlıkları altında milletimiz ve devletimiz zayıflatılmaktadır. Terörist başının kurduğu terör örgütünü sevk ve idare ederek vatanımızı bölmeye çalışan cani el üstünde tutulmaktadır. Cana mala ve her türlü insanlık değerine kast eden bebek katili Başbakıan'ın gözünde terfi etmiştir. Milletimizin geçmişi unutması alttan alta dayatılmaktadır.

- Kayıplar kıyılan canlar yapılan baskınlar hala hafızadadır. Başbakan'ın çözüm yoldaşı İmralı canisi ne yaparsa yapsın alnındaki kandan kurtulamayacaktır.

ALLAH BU DRAKULALARI AFFEDER Mİ?

- 24 Kasım 1989'da Hakkari'de teröristbaşının emriyle öldürülen çocukları aklımızdan çıkarmamız mı beklenmektedir? Türkiye İmralı'da yatan caniye boşuna bebek katili dememdi? Bu kanlı bilançonun neresini unutalım? Şehit edilen polislerin, akserlerin, öğrencilerin, öğretmenlerin, kadınların, kızların bebeklerin kanları yerde mi kalsın? AKP affetse bile, Allah ve milliyetçi vatanseverler bu Kazıklı Voyvoda torunlarını, Drakula takipçilerini bağışlar mı? Milliyetçi hareket sayfaları kanla yazılmış ihanet projelerine göz yumar mı?

- Son Diyalog ve irtibatlar nazlanmayla zaman zaman gerilerek baston yardımıyla yürümekte. Belli ki Kandil ve İmralı arasında kısa devre yaşanmaktadır. Kandil bazen kendileriyle de görüşülmesi gerektiğini, bazen Apo ile görüşmenin yeterli olduğunu bazen de Öcalan'ın padişah olmadığını söylemektedir. Terörist başının beklediği ev hapsinin ayrıntıları İmralı'da görüşülmektedir. Kimsenin konuşmadığı husus İmralı canisinin ev hapsine zaten girdiğidir. İmralı canisi çözüm mihrabı haline gelmiştir.

- Terörist başının zinde kalabilmesi için Başbakan elinden geleni ardına koymamaktadır. İmralı canisi bölcülük olimpiyatlarında sözde Kürdistan madalyasına ulaşmak için idmanlarını sürdürmektedir. Meselenin manidar tarafı, Başbakan Erdoğan'ın bunların hepsini doğal karşılamasıdır.

- Bunlardan birisi de ana dilde savunmadır. AKP ana dilde savunmanın yolunu açmıştır. AKP her çürümeye fırsat vermektedir. AKP anayasayı sabote etmiştir. Bölücü hezeyanlar AKP'yi tamamen kuşatmıştır. Bazı yanlışları olsa da görevini layıkıyla yapan eski İçişleri Bakanı İ. Naim Şahin'in müzakere süreci nedeniyle yol vermesi AKP'nin yolunu göstermiştir. Yeni bakan da güvercinlere takla attırmaktan başka bir şey yapmayacaktır.

- Bize yavru muhalefet diyen Başbakan'a tavsiyemiz, biraz izanı kaldıysa partisinin kimlerin yanaşması haline getirdiğini görmesidir. MHP'nin değerli milletvekilleri olduğu sürece ihanet amacına ulaşamayacaktır. Yılmadan yenilmeden milletimize tercüman olacağız. AKP BDP CHP PKK ve İmralı ortaklığı nereye gidiyorsa gitsin, MHP Başkent Anbkara vizyonuyla sapasağlam tavır gösterecektir.

- TSK'yı hedef alan süreç kritik bir hal almıştır. Bunlardan birisi de askeri casusluk suçlamasıdır. İddianame TSK'yı başkaları tarafından kullanılan bir kurum olarak gösterme edepsizliği göstermiştir. Askere casus damgası vurmak ve Genelkurmay Başkanlarını terörist başı göstermek düşünülemez. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın hedefe konulması dikkatleri buraya çevirmiştir. TSK'nın mensupları ile ilgili yürütülen davalar sonuca bağlanmalıdır.

'BAŞBAKAN'IN SIZLANMASI TİMSAH GÖZYAŞLARI'

- TSK adeta esir alınmış gibidir. Başbakan Erdoğan'ın bu süreçten sızlanması timsah gözyaşlarıdır. Bizzat kendisinin terörle mücadeleye gönderecek komutan bulmakta zorluk çektiğini söylemesi TSK'nın nasıl yıpratıldığının resmidir. Aklımıza ister istemez TSK'nın bunca saldırıya uğramasının altında teröristlerle yapılan müzakerenin neresinde olduğu sorusu gelmektedir.

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

- Dünyanın hiçbir ülkesinde etnik kimlikler okşanarak ya da kaşınarak demokrasi sağlanamaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde milleti sevmenin adı ırkçılık olarak tarif edilmemiştir. Demokrasinin anlam ve kaynaklarına aykırı tavır alışların demokrasi ambalajıyla paketlenmesi bu anlayışımızı bozmayacaktır.

- AKP millet gerçeğini anlamamış, milli kimliği özümseyememiştir. Başbakan için Türk milletinin hak ve hukukunu savunmak ırkçılıktır. Çözüm diyerek dağıtılan ihanet sürecinin itiraz ve karşı çıkışlarla akamete uğramaması adıyla ırkçılık diye yeni bir cephe açılmıştır. AKP'nin hedefinde Türk milleti gerçeği olmadığından ırkçılık çamurunu sıçratmaktadır. Türklüğü ırkçılıkla bir görmek hangi akla hizmettir? Türklüğü ırka indirgemek kimin haddinedir? Bugüne kadar sözde Kürt meselesini dillendirmek ırkçılık görülmemiştir.

- Partimizi hedef alarak asabiyet şeytandandır, diyen Başbakan'ın kafası karışıktır. Ya sen şeytanı bilmiyorsun ya da şeytan senin aklını çoktan yoldan çıkarmıştır. Kabile mantığını aşamamış bir zihniyetin millet sevgisinden nasiplenmeye fırsatı yoktur.

- Bizim anlayışımıza göre Türklük ırka atıf yapmaz, ırkçılığa atıf yapmaz. Partimiz etnik köken, dil ve din ayrımına bakmaksızın tüm vatandaşları kucaklar.

- Bizim millet olarak zengin bir hatıra mirasımız vardır ve geçmişimiz birdir.  Birlikte yaşamak için ortak isteğimiz vardır. Kökeni soyu mezhebi anasının dili ne olursa olsun milletimizin her ferdi Türkiye'nin eşit vatandaşlarıdır.

- Misak-ı Milli emanettir. Sönemeyecek varlık ateşidir. Bugün Milliyetçi hareket ihaneti tepelemek için heyecanlıdır. Bizde çelik gibi yürek sarsılmaz irade , yüksek ahlak ve Allah'ın buyruklarına tam bir bağlanış vardır.

Editör: TE Bilisim