CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın İmralı’ya gidecek ikinci heyet konusunda söylediği, “Teröristle kucaklaşanı İmralı’ya göndermeyiz” sözlerine ilişkin, “Herhalde İmralı’daki terör örgütübaşıyla bir tek Başbakan kucaklaşmak istiyor, başka kimsenin kucaklaşmasına izin vermiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK toplantısı devam ederken TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinde Avrupa Birliği’ne ilişkin yaptığı açıklamalara değinen Koç, “Sayın Başbakan dert anlatmaya çalışıyor” dedi.

-“BAŞBAKAN AYNI BİR TURİZM ACENTASI GİBİ, İSTERSENİZ BUNA ‘TAYYİP TUR’ DİYELİM”-
“Başbakan aynı bir turizm acentası gibi, isterseniz buna ‘Tayyip Tur’ diyelim” diyen Koç, “Böyle bir seyahat organizasyonuyla eşi ve kızlarının refakatinde nafile geziler düzenlemeye başladı. Yolu baştan tıkayan sensin Sayın Başbakan” diye konuştu.

Karşılıklı birbirini kandırma döneminin bittiğini ifade eden Koç, “Türkiye demokrasi bakımından alt lige düşmüş bir ülke konumunda. Bir başka bakanımız var maalesef boşta gözüküyor, müzakerelerden sorumlu devlet bakanı. O da boş zamanını Twitter’de geçiriyor. Twitter’dan sorumlu bir müzakerecilik yapıyor. AKP mantığı, uygulamaları ve demokrasi anlayışıyla AB Türkiye için donmuş bir kapıdır artık” dedi.

Başbakan’ın AB konusundaki açıklamalarına işaret eden Koç, “Başbakan’ın bu çıkışı Türk kamuoyunu AB üyeliği konusundaki duyarlılığını ölçmeye yönelik ise o zaman Başbakan’ın yaptığı takiyedir ve aldatmacadır” dedi. Koç, Şanghay’ın Brüksel’in alternatifi olmadığını da kaydetti.

-“BAŞBAKAN ANAYASA GÖRÜŞMELERİNİN YAPILDIĞI MASAYI TEKMELEMEKTEDİR”-
Başbakan’ın yeni anayasa çalışmaları konusundaki sözlerini hatırlatan Koç, “Başbakan anayasa hazırlık çalışmalarını doğrudan sabote eder durumdadır. Bizim anayasamızda başkanlık da olacak sözü bu ‘Tayyip Tur’un, bu ajentanın son düzenlediği gezide ortaya çıkan veciz sözlerden bir tanesidir. Uzlaşma masasında diğer 3 siyasi partinin kabul etmediği başkanlık şartını bir ön dayatma olarak gündemde tutmaktadır. Yani Başbakan anayasa görüşmelerinin yapıldığı masayı tekmelemektedir. Sanki Kanun Hükmünde Kararname hazırlıyor beyefendi” diye konuştu.

Başkanlık sisteminin doğrudan bir rejim değişikliği olduğunu iddia eden Koç, “Buna CHP’nin hiçbir koşulda izin vermeyeceği de çok açık ve nettir” dedi.

-“MİLLETVEKİLİ PAZARLARI KURARAK, 330 HESABINA OYNAYAN BİR SIĞ, ÇÜRÜK BAŞBAKAN MANTIĞI”-

Başbakan’ı sert sözlerle eleştiren Koç, “Beyefendiye gelince tüm siyaseti kendi kişisel yakın dönem beklentilerine göre kurgulayan bir mantık, bir ego, bir kibir, yakın dönemde benim siyasi avantajım nerede, ülkenin ki değil, bu mantık üzerine kurulan siyaset temsilcisi. Aklı sıra sağa sola çıkar sağlayarak, siyaseti yeniden kirleterek, milletvekili pazarları kurarak, 330 hesabına oynayan bir sığ, çürük başbakan mantığı. Başbakan’ın niyeti geniş bir uzlaşma zemininde gerçekten çağdaş bir anayasa hazırlamak değil, sahte roller oynayarak kafasındakileri yaşama geçirmektir. Türkiye bir kez daha bencil, kibirli ve kendisinden başka kimsenin düşüncesine saygısı olmayan bir kifayetsiz, muhteris kimlikle karşı karşıyadır. Çok kullandığı Hitler kafası deyimi var. Herhalde Hitler kafası bu olsa gerek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

-“TAYYİP BEY SİZ DUBLÖR MÜ KULLANIYORSUNUZ?”-
Başbakan’ın Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili sözlerini hatırlatan Koç, “Tayyip Bey siz dublör mü kullanıyorsunuz? Yani aslınız mı konuşuyor, suretiniz mi konuşuyor? Bu ciddiyetten uzak açıklamalar, yaptıklarıyla söyledikleri çelişen bu açıklamalar herkesin unuttuğunu sanan bir artık çizgi roman kahramanı gibi gözükmeye başladı bana” dedi.

- “MASANIN BİR UCUNDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİR UCUNDA ÖCALAN MÜZAKERE YAPIYORLAR”-
“İmralı’da neler oluyor?” sorusunu da yönelten Koç, süreç ile ilgili tam bir bilinmezliğin yaşandığını belirterek şöyle devam etti:

“Benim gördüğüm şu, bir müzakere masası, masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan bir ucunda Öcalan müzakere yapıyorlar. Meşru zemin burası. Milletin temsilcileri burada. Meşru siyaset aktörleri burada, süreç ile ilgili bu kurumun hiçbir bilgisi yok. Başbakan’ın yürüyen anayasa çalışmalarını sabote etmeye dönük girişimlerinin altında anayasa hazırlıklarında muhatap Meclis’teki meşru siyasal aktörler mi yoksa İmralı’da masada oturduğu Öcalan mı? Bu soruyu herkesin yüksek sesle sorması gerekiyor. Arınç, Atalay sahiplerinin sesi olarak ve Tayyip Erdoğan üçlüsü Öcalan ile dört koldan neyin pazarlığındalar.”

-SOSYALİST ENTERNASYONAL’İN BİLDİRİSİ-
Sosyalist Enternasyonal’in toplantısının Portekiz’de yapıldığını hatırlatan Koç, Sosyalist Enternasyonal bildirisindeki Beşer Esad ile ilgili ifadelere dikkat çekerek, “Ve buna CHP itiraz ediyor. CHP Esad’ı falan korumuyor, CHP Suriye halkını koruyor. Esad’ın geleceğine Suriye halkı karar verir” derken, “CHP dışlanıyormuş, atılıyormuş bunlar aspragas” dedi.

-SORULAR-
Bir basın mensubunun, “Partinize mensup milletvekili Osman Aydın, ‘İhtilal yapacak asker kalmadı’ dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna Koç, “Kahve muhabbeti şeklinde söylenen üç beş tane sözün CHP’nin kurumsal kimliğini temsil etmesi söz konusu değildir. O arkadaşımız yazılı açıklama yapacaktır, hangi koşulda neyi söylediğine dair” yanıtını verdi.

“AKP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunduğu yargı paketinde yer alan temyiz mahkemesi ile ilgili öneriyi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Koç, “Anayasa masasının bir tarafına tekmelendiğini söyledim. Onlar daha sonraki tartışmalar içerisinde yargının şekillenmesi sırasında eğer masa devrilmezse onlar tartışılır. Ama ikisinin ayrı kurumlar olarak yüksek yargı olarak bulundukları alanda görev yapmasına devamının ama bağımsız olarak üyelerin seçilmesinin tekrar düzenlenerek olmasından yana CHP” dedi.

-“İMRALI’DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞIYLA BİR TEK BAŞBAKAN KUCAKLAŞMAK İSTİYOR”-

“İmralı süreciyle ilgili iktidar ile BDP arasında bir gerilim yaşanıyor, Başbakan terörist ile kucaklaşanı biz İmralı’ya göndermeyiz dedi, BDP de yanıt verdi, ne diyorsunuz?” sorusuna Koç, “Herhalde İmralı’daki terör örgütübaşıyla bir tek Başbakan kucaklaşmak istiyor, başka kimsenin kucaklaşmasına izin vermiyor. Sokakta kucaklaşanlar ayrı” yanıtını verdi.
AKP’li Süleyman Soylu’yu sert sözlerle eleştiren Koç, “İnsanların kendi saygınlıklarını bu kadar ucuz pazara sürmemeleri lazım. Bu ağır sözler de Soylu Süleyman Bey’e yeter” dedi.

İstanbul Barosuyla ilgili bir süreç olduğunu ifade eden Koç, “Burada da bir tetikçilik yapan AKP milletvekili var yine” diye konuştu.

“Hüseyin Aygün’ün fotoğrafının karakola asılmasına ne diyorsunuz?” sorusuna Koç, “Onunla ilgili Sayın Gürsel Tekin İçişleri Bakanıyla görüşmüş” dedi.
“Anayasa Mahkemesi bugün Siyasi Partiler Kanununda bir düzenlemeyi iptal etti, ne diyorsunuz?” sorusuna da Koç, “İmralı görüşmeleri demek masada devam ediyor. Onun uzantıları da teker teker geliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim