Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlama sonrası gelişmeleri sordu.

Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi veren Koç, yaşanan acı olayın ardından, hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine terörle mücadele kapsamında şehit olanların ailelerine yapılan yardımların yapılmadığını söyledi.

Olayın, 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar'da konuşlu Dördüncü Mühimmat Bölge Komutanlığı, 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'na ait 32 numaralı mühimmat deposunda meydana geldiğini belirten Koç, Afyonkarahisar'da hayatını kaybeden askerlerin ailelerine yardım yapılması konusunda Başbakan'ın talimatı ile çalışma başlatıldığının basın organlarına yansıdığını kaydetti.

Yine Suriye'de düşürülen uçakta şehit olan subaylar gibi yurt savunmasını ve tehlikeli görevleri yerine getirirken şehit olanların ailelerine de terörle mücadele kapsamında şehit olanların ailelerine yapılan yardımların yapılmadığını dile getiren Koç, "Bu durumun toplumsal dayanışmamızı zedelediğine kuşku yoktur." dedi.

Koç, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "Son 10 yılda yıllar itibariyle, terörle mücadele kapsamı dışındaki görevleri yaparken yaşamını yitiren güvenlik güçlerinin sayısı nedir? Terör kapsamı dışındaki olaylarda yaşamını yitiren güvenlik güçlerinin ailelerine sağlanan olanaklar nelerdir? Yaşamını yitirenlerin ailelerine sağlanan bu olanakların, her bir yardım ayrı ayrı gösterilmek üzere, yıllar itibariyle toplam tutarı nedir?

Tarafınızdan, Afyonkarahisar ilimizde patlamada hayatını kaybeden şehit askerlerimiz için yardım öngören bir çalışma başlatılması talimatı verildi mi? Eğer verildi ise kimlere hangi tarihte, hangi konularda çalışma yapması talimatı verilmiştir? Bu çalışmalar sonuçlanmış mıdır?

Terörle mücadele kapsamı dışındaki görevleri yaparken şehit düşen güvenlik güçlerinin, terörle mücadele kapsamında görev yürütürken şehit düşen güvenlik güçlerinin ailelerine sağlanan olanaklardan yararlandırılması konusunda hangi girişimlerin, hangi zamanlamayla hayata geçirilmesi planlanmaktadır?"

Editör: TE Bilisim