Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a tepki göstererekPKK’ya samimiyet göstermek, İmralı canisine yönelik samimi pozlar takınmak, Peşmerge ve BOP’a hayranlık içinde samimiyetle bağlanmak bir marifet olarak görülüyorsa, bizim kitabımızda böylesi bir samimiyetin bırakınız bulunmasını, esamesi bile okunmayacaktır”ifadelerini kullandı.

12 Şubat’ta başlayan MHP İl Başkanları İstişare Toplantısı’na katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın kendisi için ‘samimi değil’ çıkışı değerlendiren Devlet Bahçeli, “Bize samimiyet dilini öğrenmemizi tavsiye eden ve aldığı ahlak dersinin farklı olduğunu ifade Başbakan’ın bilmesi lazımdır ki; PKK’ya samimiyet göstermek, İmralı canisine yönelik samimi pozlar takınmak, Türkiye’nin milli gerçeklerini, Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini samimiyet sözleriyle yok etmek, peşmergeye ve BOP’a hayranlık içinde samimiyetle bağlanmak bir marifet olarak görülüyorsa, bizim kitabımızda böylesi bir samimiyetin bırakınız bulunmasını, esamesi bile okunmayacaktır. Samimiyet dilinden kasıt bölücü ve yıkıcı niyetlere sahip olmak ise biz bu dili ya sustururuz, ya koparırız, ya da elimizin tersiyle iteriz”ifadeleriyle sert çıktı.

MİLLİYETÇİ HAREKETE ‘IRKÇI’ DEMİŞTİ

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hazırlattığı Kürt Raporu’nu hatırlattı. Başbakan’ın siyaset geçmişi ve geleneğinin, bugününün aynası olduğunu belirten Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendisinin, 1991 yılında Refah Partisi İl Başkanı iken ‘Kürt sorunu’ hakkında parti yönetimine sunduğu rapor, içinden geçtiğimiz zaman aralığında takındığı tavrın ve seslendirdiği görüşlerinin köklerini göstermesi bakımından son derece anlamlıdır. Hafıza kayıtlarının tazelenmesi söylemine pek meraklı olan Başbakan’a şimdi bu raporu hatırlatmak istiyorum. Başbakan Erdoğan 18 Aralık 1991 tarihinde hazırladığı raporda, tıpkı bugün Türk milliyetçiliğini karalamaya çalıştığı gibi, Milliyetçi Hareket’in siyasi felsefesini ‘Türk ırkçılığı’ olarak itham etmiştir.

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

“RAPORDA DEVLET İLE PKK EŞİT KEFEYE KONULUYOR”

Türkiye’nin resmi ideolojisinin de ırkçı olduğunu iddia eden Başbakan, devletin meşru güçlerinin PKK terörüyle mücadelesini, ‘Devletin geleneksel zora ve silaha başvurma’ yöntemi olarak tanımlamış ve bu yöntemin iflas ettiğini söylemiştir. Başbakan bu raporunda ‘Devlet ile PKK’nın çatışmasında kendilerinin devletçi bir safta görünmemesi gerektiğini’ ifade etmiş ve PKK terörü konusunda devletin kullandığı bölücü, terörist ve ayrılıkçı gibi söylemlere dayanan resmi üslubun benimsenmemesini önermiştir. Bu zihniyet için devlet ile bölücü terör örgütü PKK terazinin iki eşit kefesinde olup, esasen aralarında hiçbir fark yoktur. 22 yıl önce beyan edilen plan ve projeler küresel telkin ve dayatmalarla bugün gün yüzüne çıkmış ve aziz milletimizi hedefine almıştır.”

“ERDOĞAN HESAP VERECEKTİR”

Devlet Bahçeli, basına da tepki göstererek, 24 saat Başbakan’ın dillendirildiğini ve Başbakan’ın sözlerinin gündem yapıldığını savundu. Devlet Bahçeli, MHP’nin iktidara gelmesi ile birlikte “Türkiye’yi terk etmediği sürece Recep Tayyip Erdoğan mutlaka hesap verecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim