MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- Bir milletin yaşaması ve ebediyetin kulvarında akıp gitmesi fedakar ve cefakar nesillerin mücadeleleriyle gerçekleşir. Milliyetçi ülkücü hareket bu açıdan şanslı olmuştur. Ülkücüler doğru düzgün istikrarlı yürekleriyle kutlu kişilerdir. Bugün bu salonda bulunuyorsak bunun gerisinde geçmişteki binlerce dava şehidimizin hakkı ve katkısı bulunmaktadır.

İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 560. YILDÖNÜMÜ

- Yarın 560. yıldönümünü kutlayacağımız İstanbul'un Fethi yalnızca askeri bir başarıyı tescilleyen bir hadise olarak görülmemelidir. Çağ açıp çağ kapatan bir boyuta haizdir. Milletimizin merhamet, adalet ve hoşgörülü yönetim tarzı İstanbul'un fethiyle büyük bir nüfus yapısına sirayet etmiştir. Avrupa'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafi sahada kardeşliğin ve barışın temsilcisi olan halklar yönetimimiz altına girerek huzurla tanışmışlardır.

- Büyük hükümdarımız Fatih sultan Mehmet'in 560 yıl önce gerçekleştirdiği gibi İstanbul'un saygılı ve milli yönetimlere karışmasının zamanı gelmiştir.

TARİH KİTAPLARININ YENİDEN YAZILACAĞI İDDİASI

- İçinden geçtiğimiz şu günlerde tarih kitaplarının yeniden yazımından bahsedilmesi bizi bir hayli endişelendirmektedir. Tarih her yönüyle yaşanmış ve yazılmıştır. Önemli olan ders çıkarabilmektir. Tarihimizin yeniden yorumu ve analizi başka bir şeydir tarihi yeniden yazmak başka bir şeydir. Tarih kitaplarımızda olduğu iddia edilen ayrımcılık ve yanlışlar nerededir? Bu son derece tehlikeli bir yöneliştir. Tarih milli birliğimizin kaynağıdır. AKP eski Türkiye-yeni Türkiye ifadesini cılkı çıkmış bir şekilde klitaplara geçirecektir.

- Milli eğitim Bakanı'nın başka işi kalmamış mıdır? Her işi halletmiştir de şimdi tarih kitapları mı kalmıştır? AKP hükümeti tarihin nesini düzeltecektir? Bu hak ve yetkiyi kimden almıştır? Bugünkü AKP yönetimi mevcut tarihi okuyarak öğrenmemiş midir? Başbakan Bizans'tan özür mü dileyecektir? Gencecik dimağları hangi fesatlıkla zehirleyecektir?

- Türk tarihi masalarda değil meydanlarda asırlarca verilen mücadelelerle yazılmıştır. Dönemsel güç ve iktidar kuvvetine dayanarak tarihi yaz boz tahtasına çevirmesine izin verilmeuyecektir. İktidar şayet tarih yazmakta ısrar ediyorlarsa 100 soruda İmralı canisi veya ciltler dolusu PKK tarihini yazmakla işe başklamalıdırlar.

ADANA VATAN MİTİNGİ

- Yüzbinler miting alanına sığmamış heyecan dalgası Adana'yı baştan sona sarmıştır. Taş kalpliler yine çuvallamışlardır. Bursa kuruluşumuzun kudretini yukarılara çekmiş, İzmir Bayrağımzıı yükseklere çekmiştir. Çukuorva sahnelenen oyunların farkındadır.

- Ülkemizi kuşatan tehlikelerin çemberi genişlemiştir. Bütünlüğümüz yargılanmaktadır. AKP şuursuzluk içinde patinaj yaparken Türkiye'yi yıkmaya çalışmaktadır. Her türlü kara ve karşı propagandaya rağmen ülkümüz şahsiyetsiz kimliksiz ellerde can çekişmektedir. Başbakan ve hükümetinin fiyasko, kof ve aciz nitelikli politikalarının bizi ne hale düşürdüğünü görmek mümkündür.

- Yaman çelişkiler, yüzeysel bakışlar, ham görüşler ülkemizi korku filmlerini aratmayacak bir çalkantıya sokmuştur. Başbakan kuru sıkı attıkça ve ona buna sanal kabadayılık yaptıkça kaybeden aziz milletimiz olmuştur. Dar görüşlü, dar kafalı, milli kimlik yoksunu iktidar milletimizin ufkunu kapatmıştır.

- Başbakan ve hükümeti Türkiye'yi kıyma makinesine atmıştır. PKK'lıların sınırlarımızdan çıkıp çıkmadığı bilinmezken Başbakan'ın onlar çıkacakları yeri bilir demesi teröristlere cesaret vermiştir. Başbakan uyurken istihbarat birimleri İmralı ve Kandil arasında mekik dokurken terör grupları sınır bölgelerimizde karargah kurmuşlardır. Önce Cilvegözü sonra Reyhanlı'da meydana gelen saldırıların ardından Başbakan Türkiye'ye adeta keloğlan masalları anlatmaktadır.

- Atalet acziyetin sünepeliğin adı ne zaman devlet refleksi olmuştur? Başbakan erdoğan'ın hali aynen şudur: Ses var görüntü yok! Başbakan Erdoğan Reyhanlı'yı ziyaret ederek bombalı saldırı ile ilgili Esad'ın yaptığına dair elinde belgeler olduğunu söyledi. Başbakan bunları saklamamalı ya da süğmen altı yapmamalıdır. Meseleyi kuru laf kalabalığına getirmemelidir.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

- Erdoğan Başbakanlık koltuğunda konu mankeni olarak oturmuyorsa bu saldırıyı gerçekleştirenlerden hesap sormalıdır? Hatay'da dökülen kanlar ne zaman temizlenecektir? Milletimiz ne zaman müsterih olacaktır? Bu sorulara tatmin edici bir cevap verilemeyecektir.

- Başbakan Erdoğan asıl kimin gerçek bostan korkuluğu olduğunu anlamalıdır. Bu zatın Reyhanlı ziyareti ise oradakilere yeni bir zulüm olmuştur. Başbakan acıları hafife almıştır. Reyhanlı'da cenazeler vardır kaldırılmamıştır. Her hanede hüzün vardır ama Başbakan bunları umursamaz davranmıştır.

- Reyhanlı'da bombalar patladığında koşa koşa ABD'ye giden Başbakan Erdoğan Reyhanlı'daki kardeşlerimin yüzüne nasıl bakmıştır?

- Başbakan Erdoğan Türkiye'yi Suriye çıkmazına hapsetmiştir. Türkiye'nin sözü yere düşmüştür. Hiçbir yaptırımı olmayan bir ülke konumuna getirilmiştir. suriye politikası çelişkilere öngörüsüzlüklere çakılmıştır. Başbakan Erdoğan ABD seyahatinin hemen öncesi 'Biz gelene kadar Suriye'de çok şey değişecek' sözüne rağmen değişen yine kendisi olmuştur.

- Sıfır sorun mucidinin ve kıdemli dış politika dahisinin Türkiye'nin başına daha fazla çorap örmeden azledilmesi en samimi beklentimizdir. Başbakan Erdoğan'ın bakanından farkı yoktur. İkinci Cenevre Konferansı'na mesafeli olan başbakan birden fikir değişmiştir. Suriye meselesi Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir kıvama girmiştir.

- Muhalif unsurlar en az Esad rejimi kadar milletimizi tehdit etmektedir. Libya'ya yönelik NATO harekatına balştan karşı çıkan sonra destek veren hükümet ABD'nin eteğine tutunmuştur. Türkiye'nin en önemli problemi özde budur. AKP küresel proje ve tasarımların avukatlığını yapmaktadır. Türkiye'nin bölgesel konumu daha çok uzlaştırıcı politika izlenmesini şart koşmaktadır. Türk dış politikasının tahsis ve tamir olmasını tavsiye ediyoruz.

ALKOL YASAĞI

- MHP olarak alkol satışı ve kullanımını düzenleyen bu teklife olumlu yaklaştık. Desteğimiz AKP'ye değil. Parti programımızla uyumlu bir adımdır. MHP'nin programına seçim bildirgelerine bağlı kalarak tutarlı bir siyaseti yaparken kendi iradesini bir kenara atıp AKP'yi desteklediğini söylemesi gaflettir.

- Sigara, alkol, anarşi ve teröre karşı gençleri koruyacağımız parti programımızda da yer bulmuştur. Bunu siyaset kurumunun asli görevinin olduğunu söylüyoruz. Türk gençliğinin büyük çoğunluğunun kötü alışkanlıklardan uzak kaldığı bizce malumdur. MHP'nin programına bağlı kalarak tutarlı davranmak önemlidir. Herkes konuşurken haddini bilecektir. MHP'yi kötü alışkanlıkları destekleyerek AKP muhalefeti yapmak MHP'liliğe yakışmaz

- Ancak Başbakan'ın 'kafası kıyak nesil istemiyoruz' sözleri ise bir gaflettir. Erdoğan gitsin sokaktaki tinercilerle , evsizlerle ilgilensin. Erdoğan kıyak kafa konusunda tecrübesi varsa kendine saklamalıdır.

Editör: TE Bilisim