MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

Devlet Bahçeli, İmralı görüşmelerini oldukça sert sözlerle değerlendirdi. Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek "Erdoğan Öcalan'ın özgürlüğünün garantisi, umut ışığı sunan İmralı süvarisi olarak PKK'nın takacağı nişana hak kazanmıştır. Gerektiğinde papaz elbisesi bile giymekten çekinmeyeceğini söyleyen birisi için ödül kazanmak yadırganmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

Türk olmaktan utananların nefesi kesilecektir. Cumhurbaşkanı Gül'ün Sarkisyan'a acele yondan tebrik mesajı göndermesi yakışık almamıştır. Cumhrubaşkanı'nın Hocalı'nın acısı tazeyken gönderdiği tebrik mesajı Azerbaycan'ı incitmiştir. Hocalı'nın feryadı dinmemişken bu tebrik mesajını göndermek hangi akla hizmettir. Ermenistan vatan topraklarımızla ilgili yüzsüzce hak istemektedir.

İMRALI GÖRÜŞMELERİ

- Sözde barış görüşmeleri her gün farklı bir kılığa girmektedir. Türkiye hain pazarlıklara kilitlenmiştir. AKP İmralı adasına tüm varlığıyla üşüşmüş ve caninin kapı kulu haline gelmiştir. Siyasi iktidarın ve başında bulunan zatın bölücü örgüte sevdalanması tüm zamanların en haysiyet kırıcı vakası olmuştur.

- Örgüt her seferinde sözde Kürt sorununun bitirilmesini sunarak kendisine yandaş aramıştır. Her barış çağrısından sonra pusular katliamlar peşpeşe gelmiştir. Her sözde barışın adımları kartopu şeklinde saldırılara ortam açmıştır. İmralı canisinin 1999 Şubat ayında yakalanması PKK açısından bir dönüm noktası olmuştur. PKK 5 Ağustos 1999'da silahı bırakmıştır.

- Terör sıfırlanmış, Türkiye bölücü örgütün başını ezmiştir. Fakat AKP örgütü canlandırmıştır. Geçmişte şartlar gereği barış çözüm diyen kanlı örgüt 2002 yılında toprağa gömülmek üzereyken Erdoğan imdada yetişmiştir. Terörist başı İmralı'da çürümeye terk edilmişken AKP bu katili yeniden canlandırmıştır.

- Başbakan Erdoğan değişik görevlerin yanı sıra İmralı mübaşirliği sıfatının hakkını vermek için bütün gücünü sarf etmektedir. İmralı canisinin her sözü AKP ve BDP'li muhitler tarafından merakla takip edilmektedir.

- Erdoğan Öcalan'ın özgürlüğünün garantisi, umut ışığı sunan İmralı süvarisi olarak PKK'nın takacağı nişana hak kazanmıştır. Gerektiğinde papaz elbisesi bile giymekten çekinmeyeceğini söyleyen birisi için ödül kazanmak yadırganmayacaktır. Erdoğan buna layık olmak için bütün gücünü sarfetmektedir.

- AKP'nin belirleyiciliği ile 3 Ocak'ta adaya giden birinci BDP heyetinden sonra ellerinde hediyelerle İmralı'ya giden ikinci heyet aynı gün geri dönmüştür.

- Tarihi bir süreç yaşandığı, bütün tarafların dikkatli olmaları gerektiği, tam bir utanmazlık ve küstahlık açıklaması yapmıştır. Ne zamandan beri mehmetçiklerimizi ve masum insanlarımızı canice şehit eden teröristler tutsak olmuştur? Cenevre sözleşmesinde savaş tutsaklarına verilen haklar eğilip bükülüp PKK'lı katillere de mi uygulanacaktır? İmralı canisi bu cüreti Başbakan'dan almaktadır.

- PKK'nın elinde tutulan 16 kişinin serbest bırakılacağı söz konusu olmaktadır. AKP hükümetinin biraz vicdanı kaldıysa PKK'nın elinde bulunan evlatlarımızı sağasalim ailelerine teslim etmelidir. Başbakan, Türkiye senin ortak olduğun şirketlerinden biri değildir. Artık anayasa hazırlığı sürecine PKK resmen girmiştir. İmralı'ya giden iki BDP'li vekilin Anayasa Komisyonu üyesi olması iddialarımızın doğru olduğunu gösterecektir.

- Bize göre Başbakan ve İmralı canisi arasındaki paslaşma şu şekildedir: Ver başkanlığı al ana dilde eğitimi, Ver başkanlığı al Güneydoğu'yu. Türkiye böyle bir çerçeve içine sıkıştırılmıştır. İmralı canisi Başbakan'ın muadili haline getirilmiştir.

- İmralı canisinin çatışmasızlık çağrısında bulunacağı söylenmektedir. PKK, eylemsizlik kararını birçok defa almıştır. Yeni bir karar alınırsa bu diğerlerinden farklı olmayacaktır.

- PKK militanlarının güvenli bir şekilde sınır dışına gönderileceğinden bahsedilmektedir. Ancak terör örgütünün yuvaları sınır dışında bulunmaktadır.

- Silah bırakma görüşmelerinin yapılacağı iddia edilmektedir. Bunun ne karşılığında olacağı belirtilmemiştir.

- Sözde barış gelmezse bu yıl 2012'den daha şiddetli bir hamle yapacaklarını ortaya koyuyorlar. Asırlık Sevr rüyasının gerçeğe dönmesi yer almaktadır. Bir tek MHP ayaktadır ve tepki göstermektedir. MHP vatan ve millet mücadelesinde yalnız da olsa son derece heyecanlıdır.

- Adalet siyasallaşmanın altına tam olarak girmiştir. Mahduriyetler artmaktadır. Hukuk kurallarının çiğnendiği bir dönemde elbette güven sarsılacaktır. AKP zihniyeti hepimiz için vazgeçilmezi olan hukuku budamıştır. İftiralardan beslenen davalar, haksızlığı kökleştiren yargısal safahatlar Türkiye'nin başına kabus gibi çöreklenmiştir.

- Türk adalet sisteminin sorunlara çözüm üretmesi çok zordur. Herkes yargının bugünkü halinden şikayetçidir. Darbe davaları hukuksuzluğu ortaya çıkarmıştır. İlker Başbuğ'un tanık olarak gösterdiği değerli isimlerin reddedilmesi hukukun ne hale geldiğini göstermiştir.

- Türk adalet sistemi iddia savunma ve delillerin bir veya birkaç celsede bittiği davalara çok uzaktır. Sayın Başbuğ'un tanık olarak dinlenmesini talep ettiği tanıkların reddedilmesi hukuk katliamından başka bir şey değildir.

- Başbakan Erdoğan’ın Türk milletine  karşı sadakatsiz uslubu en kaba tavır olmuştur. Israrla milli değerlerimize hakaretleri sıralamaktadır.  CHP Genel Başkanı da bu sözleri burada söyle şurada söyle diyerek bundan zevk duyan bir ruh hali sergilemektedir. Bu dilin çok fazla uzadığını ikazla bildirmek istiyorum. Bu zihniyet milliyetçiliği ayaklar altına alırken, bilirkişi rolü oynamaktadır.

- Başbakan sen istesen de milliyetçi olamazsın, kapısından geçemezsin. Senin sicilin buna el vermez, imkan tanımaz. Sen başkalarına hayranlıkla şekillenen anlayışını burada bulamazsız. Irkçı anlayışını çabalasan da göremezsin. Bunun için Türküm diyemiyorsun ve Türk bayrağını dahi ağzına alamayarak Türkiye bayrağında karar kılıyorsun. Unutma ki kendi değerlerine hürmet duymayanlar kimseden sevgi ve saygı beklememelidir. Şimdilerde AKP içinden Türk olmadıklarını birden bire hatoırlayanlara çok sık rastlanmıştır.

- Başbakan Erdoğan Türk olmadığını söyleyen bir vekilini savunmak için merhum şairimizi Mehmet Akif Ersoy’u örnek vermişti. Merhum şairimizi birilerini temize çıkarmak için kullanılmayacak kadar yüce ve gönlümüzün müstesna ismidir. Kökeni ne olursa olsun Türk olmuş, Türk’e mal olmuştur. Bizim için gaflete kapılarak açıklama yapan milletvekili hepimizin ve  Türk milletinin evladıdır.

- Herkesin tercihine saygılıyız, herkes bizdendir kimseyi dışlamayız. Bazı isimler de çok önemli bir şey yapmış gibi Türklükten istifa ettiklerini yazmaya başlamışlardır. Kim nereye giderse gitsin kendisini nasıl görürse görsün bizim kimse umrumuzda değildir. Nasıl olsa AKP döneminde milliyetçilğe saldırma moda haline gelmiştir.


Editör: TE Bilisim