MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

Devlet Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşme yapan BDP milletvekilleri için 'Kravatlı eşkıyalar' ifadesini kullanırken, "İmralı canisinin BDP'lilere açıkladığı görüşler sızıntının kim tarafından yapıldığı kadar konuşulmamıştır" dedi.

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- AKP hükümetinin dış politikadaki hayalperest uçuk tavırları devam ediyor. Hükümet Suriye'de geri dönülmesi zor olacak bir karanlığa koşa koşa girmiştir. AKP'nin Suriye politikası bir savaş ve şiddet önerisidir.

- ABD Dışişleri Bakanı'nın Avrupa Ortadoğu turnesi Suriye konusunu daha da gündeme getirmiştir.

- İmralı'da terörist başına teslim olan AKP, Suriye'de de PYD'ye sarılmıştır. Esad'ın gitmesi için PKK'dan yardım isteyen bu kafa yapısı zerre utanmamıştır.

- Barzani'yle yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen Erdoğan'ın son zamanlardaki aralarındaki soğuk rüzgârlarının sebebi manidardır. AKP'nin kiminle yakınlaşacağını, kimlerle çatışacağını Atlantik'in karşı kıyısı tayin etmektedir.

- Irak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin sorunları gün geçtikçe artmaktadır. Türkmen şehirlerinde nüfus dengesiyle oynayanlara karşı Başbakan sessiz kalmıştır.

- AKP'nin hayasızca, kalleşçe PKK ile sürdürdüğü müzakereler bize bunları göstermektedir. Sicili kararmış bölücüler, kravatlı eşkıyalar iş başındadır. Türkiye kan ağlamaktadır. Türk milleti AKP kumpası ile karşı karşıyadır. Başbakan Erdoğan ile İmralı canisinin derin ortaklıkları tüm çıplaklığıyla su yüzüne çıkmıştır.

- İmralı canisinin BDP'li bölücülerle yaptığı konuşma bir gazete tarafından deşifre edilmiştir. Konuşmada bizim için sürpriz bir şey yoktur. Bu terbiyesiz, aşağılık sözlerle köşeye sıkıştıklarını göreceklerdir. İmralı çetesi hain amaçlarını AKP'den aldıkları destekle üst seviyeye çıkarılmışlardır. Bizim için bu görüşmelerin neden sızdırıldığının bir önemi yoktur.

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

- AKP zihniyeti Oslo'dan sonra tekrar iş üstünde yakalanmıştır. AKP suçlu arıyorsa BDP'ye, BDP derin kulak arıyorsa AKP'ye bakmalıdır.

- Öcalan'ın hezeyanlarını yayınlayan gazeteye yönelik Başbakan'ın söylediği argo ifadeler suçlu bir insanın ifadelerinden başka bir şey değildir. Başbakan 'batsın bu gazetecilik' diyerek havanda su dövmeyi bırakmalıdır.

- İmralı canisi AKP'yi topaç gibi çevirmekte ve türlü manevralarla kendine bağlamaktadır. İmralı canisinin BDP'lilere açıkladığı görüşler sızıntının kim tarafından yapıldığı kadar konuşulmamıştır.

- Bir insanın rezil düşüncelerini açıklaması için ar damarının çatlaması yeterli sebep olacaktır. Başbakan Bu şerefsizliğe destek sağlamış mıdır? Başbakan Erdoğan yapılan görüşmelerde neyi önermiştir?

- Başbakan ve cani başı benzer kavramlarla ve çözüm diye başlatılan süreç vasıtasıyla benzeşmişlerdir. İmralı canisi anayasa hazırlığına müdahil olmuş ve tekliflerini komisyona ulaştırmak üzere ulaklarına vermiştir. AKP PKK ile anayasa yapmak üzere adım atmıştır. TBMM Başkanı Cemil Çiçek buna ne diyecektir? Türkiye'nin ne olacağı, Türk milletinin hangi zulümlere maruz kalacağı önemsiz ve anlamsızdır. Yapılan hesaplar Başbakan Erdoğan'ın başkan olması ve teröristlerin serbest kalmasına vesile olacaktır.

- CHP'nin de ne dediği ve nerede durduğu belli değildir. CHP Genel Başkanı negatif yaklaşmadıklarını ama yeterince bilgi alamadıklarını söyledi. Ana muhalefet lideri 'Neden ben yokum?' diye rol kapma derdine düştü. CHP'nin bir genel başkan yardımcısı ise İmralı canisinin vatandaşlık tanımının kendi tanımları ile benzeştiğini söylemiştir.

- Bu olanları AKP'ye, CHP'ye oy vermiş kardeşlerimin öfkeyle izlediklerine inanıyorum.

- Bize göre cinayet örgütünden insanlık adımları beklenmemelidir. Terör örgütünün asla silah bırakmayacağı anlaşılmalıdır. Analarımızın gözyaşını döken bizzat kendisidir. Bize bulunmaz Hint kumaşı olmadığımızı söyleyerek sızlanan Başbakan'a; Doğrudur, biz Hint kumaşı değiliz. Bizim İmralı canisi ile pazarlık yapan, Türk milletini çöküşe götüren hiç kimseyle görüşecek bir şeyimiz de yoktur. Başbakan tercih hakkını kullanıp terörist başı ile görüşmüştür. Bizim için görüşecek bir şeyi kalmamıştır. MHP Başbakan'ın panzehri, terörün hasmı ve Türk milletinin ta kendisidir. İmralı karanlığında yolunu kaybedenler bizi anlayamaz. Mardin'de milliyetçiliğe küfür edip Balıkesir'de tek millet diyenler bizimle bir şey paylaşamaz.

- Başbakan konuşmalıdır, cevap vermelidir, yüreği ve cesareti varsa susmamalıdır. Başbakan'ın Öcalan'a toz kondurmaması bir şükran gösterisi midir? Başbakan kimin namına çalışmaktadır? AKP'nin Türk ordusuna düzenlediği operasyonlar PKK'ya verilmiş bir sözün mü gereğidir?

- PKK'nın kaçırdığı kamu görevlileri üzerinden istismar kampanyası yapılıyor. PKK elinde tuttuğu kamu görevlilerimizi ezmek ve rencide etmek için görüntülerini kamuoyuna sunmaktadır. Sanki savaş var ve iki taraf tutsaklarını değiş tokuş yapıyor. Hüküm giymiş teröristlerle PKK'nın elinde tuttuğu görevlilerimiz aynı kategoride tutulamaz.

- AKP bize sürekli 'çözümünüz nedir?' diye saldırmaktadır. Eğer çözüm Türkiye'nin bölünmesi ile sonuçlanacaksa biz o çözümü lime lime ederiz. Bizim çözüm anlayışımızda bölücülüğü diriltmek yoktur. AKP BDP ve PKK'nın çözüm haritasını asla kabul etmeyeceğiz.

- Başbakan'ın okuması varsa bizim daha önce sunduğumuz önerileri gözden geçirebilir. MHP'nin görüşleri şunlardan ibarettir:

1 Her adımı Türk milletine ihanet olan ve anayasal suç haline gelen sözde barış süreci derhal kesilmelidir.

2 Dış politika uygulamaları şiddetle gözden geçirilmelidir.

3 Uluslararası hukuka aykırı şekilde Irak'ın kuzeyinde yuvalanan bölücü örgütün bütün kampları dağıtılmalı, Kandil imha edilmelidir.

4 Sınır güvenliğimiz her düzeyde sağlanmalıdır

5 Bölücü örgüt mensupları ön şartsız güvenlik güçlerine teslim olmalıdır

6    Yeni Büyükşehir Kanunun, belediye sınırlarını il sınırı olarak düzenleyen hükmü iptal edilmelidir.

7 Anayasa çalışmalarında milletimizin birliğini, kimliğini, dilini sakatlayacak, devletin idari düzenini bozacak her türden düzenleme reddedilmelidir.

8 Bölücülükle mücadele eylem planı hazırlanmalı, terörün insan, mali ve finansal kaynakları kurutulmalı ve eylem sahaları yok edilmelidir.

Başbakan Erdoğan unutmasın ki, yaptıkları ve tercih ettiği politikaları vatana ihanet suçunu oluşturmaktadır.

Editör: TE Bilisim