MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

İmralı sürecinin başarıya ulaşamayacağını söyleyen Devlet Bahçeli'nin "İkaz ediyorum, MHP son sözünü henüz söylememiştir. Duyduk duymadık demeyin! Tekrar ediyorum, MHP çözüm süreci denilen çözülme ve çöküş planına karşıdır ve karşı olacaktır" ifadelerini tüm salon ayakta alkışladı.

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- AKP Türkiye'yi zehirli sarmaşıklarla çevrili bir sürecin içine sokmuştur. Türk milleti bu siyasi zihniyetin elinde acımasızca sindirilmeyi hak etmemektedir. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçim bir fırsattır.

- Türk milletine mensubiyet hepimiz için gurur meselesidir. Tüm karşı çıkışlara rağmen Türk milleti vardır ve var olacaktır. Türklük hepimizin kaynağı ve kaynaştırıcı bağıdır. İsimsiz millet inşa etmeye, anayasadan atmaya, süreç sözleriyle sürdürmeye kimsenin hakkı yoktur.

TAVİZ VERMEYİZ

- Türk milleti üzerinde oynanan oyunları boş çıkararak bugünlere gelmiştir. Taviz verilemez ve geri adım atılamaz.

- Türk milleti topyekun Çanakkale'de ayağa kalkmıştır. Çanakkale ile milletçe kahraman olduk ve kahraman millet unvanını şehitlerimizle teyit ettirdik. Bizler eşsiz şükranla andığımız mücadele ruhunun varisleriyiz. Çanakkale'yi zirveleştiren Türk milletinin bağımsız yaşama duygusudur.

ÇANAKKALE'Yİ ANLAYAMAZSINIZ

- Teslimiyetçiler Çanakkale'yi anlayamayacaktır. Eş başkanlar, teröristler ve hainler Çanakkale'yi bilemeyeceklerdir. Çanakkale Türkiye'nin vicdan senedi ve şahdamarıdır.

- Başbakan Erdoğan, "Çanakkale'yi anlamayan milleti de milliyeti de anlayamaz" açıklamasını yaptı. Hayret verici bir şekilde kendilerinin milliyetçilik anlayışlarının çerçevesinin Çanakkale'de çizildiğini söyledi. Türk milleti böylesine kafası karışık, diliyle kalbi arasında uçurum olan birisini ne görülmüştür ne de yönetim altına almıştır.

'MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALAN SEN DEĞİL MİYDİN?'

- Sayın Başbakan her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan sen değil miydin? Türklükle karşıma gelmeyin diyen sen değil miydin? Ne oldu da Çanakkale'de millet, milliyet ve milliyetçilik konusunda ahkam kesmeye başladın?

- Başbakan sömürgeci saflarda Çanakkale önlerine gelen bazılarının ezan sesi duyunca kandırıldıklarını gördüklerini, biz Osmanlı'ya karşı savaşamayız dediklerini nakletmiştir. Sen kimi kandırmaya çalışıyorsun? Arkamızdan vuranları unutalım mı istiyorsun? Masumları katletmek, canları almak, işgale cevaz vermek İslam'ın neresinde vardır?

- Bize söylemeye çalıştığın nedir? Düşmanlıklar elbette ilelebet yaşamamalıdır. Ancak tarihten ders çıkarmış milletler tehlikenin nereden geleceğini bilecek ve geleceğini planlayacaktır.

SENİN GİYDİĞİN GÖMLEĞİN ÖNÜ ABD...

- Sayın Başbakan sen Çanakkale'yi anlayamazsın. Senin giydiğin gömleğin önünde ABD, arkasında AB, bir tarafında Barzani bir yanında Öcalan yazarken milliyetçiliği ne hakla kendine biçmeye cüret edersin.

- Başbakan Erdoğan şehide kelle derken biz Şehitler Ölmez vatan bölünmez diyorduk. Şehitleri istismar ettiğimizi, morg önlerinde beklediğimizi, Fatiha bilmediğimizi çirkince ifade ederken biz dualarla şehitlerimizi son yolculuklarına uğurluyorduk. Başbakan şehit kanları oluk oluk akarken canilerle sözde barış masaları kurmuştur.

NEVRUZ BAYRAMI

- İki gün sonra baharın gelişini haber veren Nevruz bayramını kutlayacağız. Tarihi ve kültürel kökleri bakımından Türk milletine mal olan Nevruz yüzlerce yıldır kutlanmaktadır. Nevruz bizim bir kültür değerimizdir. Bu bayramın yalnızca bir mevsim değişimi olarak yorumlanması bir tarafını eksik bırakacaktır.

- Nevruz büyük milletimizin özgürlüğünün kaynağı, asırlar evvel yakılan Ergenekon ateşinin kıvılcımıdır. Tüm vatandaşlarımızın Nevruz bayramını şimdiden tebrik ediyorum.

İMRALI CANİSİNİN POSTERLERİ ÇEKİNMEDEN ASILDI

- Bu iyi ve olumlu düşüncelerimize rağmen bu yılki Nevruz'un tamamen bölücü emellere ipotek ettirildiği şimdiden anlaşılmıştır. Nevruz Bayramı'na henüz zaman varken AKP, PK maşası BDP ve bölücü mihraklara ortam açmıştır. AKP milletvekili arkadaşlarım bu ortam içinde hangi duygularla kutlayacak? İmralı canisinin posterleri artık hiçbir çekinme olmadan uluorta asılmıştır. Kürt kökenli kardeşlerimize statü talep edilmiştir.

KÜRT KARDEŞLERİM NEYDEN MAHRUM KALDILAR?

- Bu ortamda Türk bayrağı provokasyon vasıtası olarak görülmüştür. Türkiye'de tüm milli ilkeler çatallaşmıştır. Kürt kökenli kardeşlerimize statü talebinde ve İmralı canisine özgürlük çağrısında bulunmak ölçüsüzlüktür. Kürt kökenli kardeşlerimiz milletimizin eşit ve yeri dolmayacak fertleridir. Bugüne kadar neyde geri kalmışlar? Hangi eksiklikleri olmuştur? Siyasete girmeleri mi engellenmiş, devlet yönetiminde bulunmaları mı zorlaştırılmıştır? Bürokrat, milletvekili, bakan, Başbakan ve hatta Cumhurbaşkanı olmaları mı ertelenmiştir? Bunlara verilecek hiçbir olumsuz cevap yoktur. Bu kardeşlerimizin eksiklikleri nelerden ibarettir? Türk milletine mensubiyetten gurur duyan kardeşlerim hangi alanda statü isteyip de alamamışlardır?

- Ülkemizin her köşesinde eşit yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimi terörün peşine takmak en büyük soysuzluktur. İmralı canisi en fazla Kürt kökenli kardeşlerimin kanını akıtmıştır. Başbakan Erdoğan Başkan olabilmek için küresel kanlı projeleri hazmettirmek için yapmayacağı şey olmadığı kanıtlanmaktadır. AKP bebek katili ile yapılan görüşmeleri sıklaştırmıştır.

- Yeni bir BDP'li heyet İmralı canisi ile görüşmüş ve Avrupa ve Kandil'den yazılan mektupları teslim etmiştir. Ergenekon davasında müebbet ceza taleplerinin yağmur gibi yağdığı bir günde terörist başı ile buluşmuşlardır. Terörist olmakla suçlanan genelkurmay başkanı eziyete uğrarken gerçek terörist başı barış ortağı olarak takdim edilmiştir.

TÜRKİYELİLİK ZIRVASI

- 8 kamu görevlimizin pazarlık sonucu bırakıldığı görülmüştür. Türk milleti ihanetin yüzüyle karşı karşıya kalmıştır. 3. BDP heyeti büyük ülkemizin kimlerin hangi niyetlerin eline kaldığını göstermiştir. İmralı canisi Başbakan gibi Türkiyelilik zırvasıyla her şeyin merkezine kendisini koyduğunu yeniden göstermiştir.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

- İmralı canisi 21 Mart'ta yapacağı çağrı için hazırlık yaptığını, silah meselesini de hızla çözmek istediğini, bunun için TBMM'den ve siyasi partilerden destek istediğini ve TBMM'nin üzerine düşeni yapması gerektiğini ahlaksızca beyan etmiştir.

- Türkiye bir teröristin ağzına bakar hale gelmiştir. Başbakan Erdoğan fırsat bulursa yurt dışına kaçmaktadır. Nevruz Bayramı'nda sahnelenecek kepazelikler için beklemeye geçilmiştir. Terörist başı bildik ezberlerini tarihi mesaj diye duyuracak. İmralı canisi sözde demokratikleşme ve çift taraflı ateşkes çağrısında bulunacak, TBMM'nin devreye girmesini bekleyecek ve PKK'nın MEKAP yöntemiyle sınır dışına çekilmesini isteyecektir. TBMM PKK'nın istekleri için seferber edilecektir. Herkes iyi bilsin ki, hepsinin yeri geldiğinde alnını karışlarız. Türk milletinden yüz bulan ve astarını da isteyen AKP'nin TBMM'yi PKK'nın oyuncağı haline getirmesine izin vermeyiz. TBMM'yi Kandil'e çevirmeye çalışanlar dikkat ediniz.

MHP SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİ

- Köklü çözüm peşinde olduklarını söyleyenler, Türkiye'nin İmralı sürecine ihtiyacı vardır diyenler size diyorum, 8 kamu görevlisinin tutanakla bırakılmasını jest olarak görenler size sesleniyorum, şaşırmış ve esir olmuş zihniyetler size konuşuyorum, başaramayacaksınız. Firavun tavırlarınızla önümüzü tıkayamayacaksınız. Sizin piriniz Öcalan rehberiniz PKK olsun bizim yeminimiz Türk milletinin varlığını korumaktır. İkaz ediyorum, MHP son sözünü henüz söylememiştir. Duyduk duymadık demeyin! Tekrar ediyorum, MHP çözüm süreci denilen çözülme ve çöküş planına karşıdır ve karşı olacaktır.

Editör: TE Bilisim