Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşşar Esed'in de babası gibi hayırla yad edilmeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Kendisinin geçmişte bana bir ifadesi vardı. 'Bizim büyüklerimiz yanlışlar yaptılar ama biz aynı yanlışlara düşmeyeceğiz' diyordu. Fakat şimdi gördük ki genlerine işlemiş. Babasını bile geçti." dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da Viranşehir ve Ceylanpınar'daki temaslarının ardından Akçakale'ye geçti. Burada Kaymakamlık Meydanı'nda Akçakalelilere seslenen Erdoğan, sınırda yaşanan sıkıntılara vurgu yaptı. Erdoğan, "Akçakaleli kardeşlerim biliyorum sıkıntılı günler yaşıyorlar, yaşadılar. Fakat şunu unutmayın. Her kutlu doğum sancılı olur. İnşallah bu kutlu doğum Suriye'deki kardeşlerimizin iradeleriyle tecelli edecek. Zalim Esed inanıyorum ki zulmüyle anılacak. Babası hayırla yad edilmiyor, kendisi de hayırla yad edilmeyecek. Kendisinin geçmişte bana bir ifadesi vardı. 'Bizim büyüklerimiz yanlışlar yaptılar ama biz aynı yanlışlara düşmeyeceğiz' diyordu. Fakat şimdi gördük ki genlerine işlemiş. Babasını bile geçti. 50 bin Suriyeli kardeşimiz ne yazık ki onun bombaları altında, onun zulmü altında şu ana kadar ebediyete göçtü. Zulüm ile abad olunmaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki kamplarda 150 bin Suriyelinin yaşadığını kaydeden Erdoğan, "Kendi imkanlarıyla evlerde olanlarla 230 bine ulaşıyor. Şu ana kadar harcama 500 trilyonu aştı. Fakat biz dünya duyarsız kalsa da açık kapı politikasıyla Suriyeli kardeşlerimizin, Türkiye'deki kardeşleri her an yanında olacaktır. Er veya geç Suriye'de hak hakim olacaktır. Ben buna inanıyorum. İnanıyorum ki sizler de inanıyorsunuz." şeklinde konuştu.

EL HATİP EŞLİK ETTİ

Ziyaretinde kendisine eşlik eden Suriye Koalisyonu Lideri El Hatip'in ve ekibinin liderliğinin dünyada 100'ü aşkın ülke tarafından kabul edildiğini hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan, bunun Esed'in tanınmaması ona 'defol' demek manasına geldiğini belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Çünkü halkının kabul etmediği lider o makamlarda kalamaz. Halk kimi istiyorsa, onlar iktidar olacak. İstenmeyenler de gidecek. Bu vesileyle sınır ötesinden Akçakale'ye atılan bombalar neticesinde 5 kardeşimiz şehit oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Onların yakınlarına Akçakaleli kardeşlerime sabırlar diliyorum. İnşallah yarın çok daha güzel olacak."

Suriye Koalisyonu Lideri El Hatip de selamlama konuşması yaptı. Burada Erdoğan'a yöresel kıyafet aba giydirildi. Konuşmanın ardından Erdoğan ve El Hatip, Suriyeli mültecilerin kaldığı Akçakale Süleymanşah Konaklama Tesisleri'ne geçti.
Editör: TE Bilisim