Önce MİT yetkilileri ardından BDP’li milletvekillerinin İmralı’ya giderek terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmesi çözüm sürecinde yeni bir sayfa açtı. Terör sorununun çözümü noktasında önceki görüşmelerden farklı olarak teröristlerin başı Abdullah Öcalan’ın da katıldığı sürecin, devletin istihbarat ve güvenlik birimlerinin ayrıntılı bir ön hazırlığının sonrasında başlatıldığı kaydedildi.

Peki, İmralı görüşmeleri sonucunda ne olacak? Hükümet Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerde nasıl bir yol haritası izleyecek? İmralı görüşmelerinde hükümetin yol haritası ne? Ankara kulislerini hareketlendiren görüşmelerin detaylarını NTV araştırdı.

EV HAPSİ SEÇENEKLER ARASINDA YOK

Hükümetin görüşmeler sonucunda Abdullah Öcalan’a ev hapsine alınmasını düşünmüyor. Ancak infaz kanunun değiştirilerek terörist başı Abdullah Öcalan’ın yakınları ve avukatlarıyla daha rahat görüştürülmesi seçeneği masada.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

KANDİL'LE DE GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan, Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerin seyrine göre, devletin Kandil’le de bağlantıya geçmesi düşünülüyor. Hedefte ise silah bıraktırma var. Ancak örgütün hemen silah bırakması beklenmiyor. Uzun süreli bir eylemsizlik dönemi ardından Türkiye içindeki silahlı unsurların sınır dışına çekilmesi, son olarak da silahsızlanma öngörülüyor.

MAHMUR BOŞALTILACAK

Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı’nın boşaltılarak burada kalanların Türkiye'ye dönmesi de sürecin bir başka ayağı.

Editör: TE Bilisim