Müttefik güçlerin İstanbul işgali sırasında amiral gemisi durumundaki Agamemnon, aynı zamanda Ege Denizi'nde yapılan tüm tatbikatlarında ortak ismi özelliği taşıyor.

İstanbul'u işgal eden gemiye adını veren Yunan Kralı Agamemnon ismi İzmir'de iskeleye verildi

İzmir'in yüzer iskelesi durumundaki Agememnon'un bir diğer niteliği ise Osmanlı İmparatorluğu’nu fiilen bitiren Mondros Ateşkes Anlaşması’nın imzalandığı zırhlı olması.

Tepki topladı

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik tepkilerin kaynağı olan iskele tartışması Tunç Soyer yönetiminin Pasaporttaki vapur iskelesini tadilat gerekçesiyle kapatması ve vapur seferlerinin aksamaması için yerine mendirek içine yüzer iskele koyması ile başladı. Yüzer iskeleye Yunan işgal gemisi ve kralının adının verilmesi büyük tepki gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzer iskeleye 2017 yılında bu ismin verildiğini savundu. Tunç Soyer yönetimine verilen cevap ise o dönem de Belediye'nin CHP tarafından yönetildiği şeklinde oldu.

Binlerce Mehmetçik şehit düştü

Çanakkale müdafaasında attığı toplarla binlerce Türkiye askerlerini şehit eden Agamemnon daha sonra İstanbul'a demirlemişti. Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekildiğini ilan anlamına Mondoros Ateşkes Anlaşması da bu zırhlıda imzalandı. Yunanistan'ın Limni adasının Mondros Limanı'nda demirli olan Agamemnon zırhlısı, ulusal kahraman olarak görülüyor ve ziyaret ediliyor. 

Editör: TE Bilisim