Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 
Diyarbakır MHP İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, AKP hükümetinin 'Çözüm'adı altındaki ihanet sürecini, sözde akil adamların durumunu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Güneydoğu Anadolu insanının bakışını, bütün yönleriyle ORTADOĞU'ya değerlendirdi

KARAKOÇ, "AKP; Türk-Kürt kardeşliğini bozma projesinde PKK ile ittifak etmiş, insanımız önce açılım ile ayrıştırılmış, şimdi ise barış süreciyle bölünmenin eşiğine getirilmiştir. Bu süreçte bölücü terör örgütünü ve bölücü başını muhatap kabul ederek PKK'ya resmi kimlik kazandırılmıştır.Ancak unutulan bir şey vardır. MHP ve biz ülke sevdalıları. Biz tek başımıza da kalsak bu pazarlıkları, kirli oyunları cenabı Allah'ın izniyle ve yardımıyla bozacağız. Ülkemizi böldürmeyeceğiz. Bu mücadele bizim vatan borcumuzdur" dedi.

"TÜM Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde de MHP'nin ve Devlet Bahçeli'nin ülkemizin bölünme sürecini önceden görmesi ve karşısında dimdik durması dosta güven, düşmana korku salmıştır" diyen Karakoç "Sayın Devlet Bahçeli hakkında görüştüğümüz vatandaşların ifadeleri manidardır. Bölge insanımızın bazıları; " Allah kendisinden razı olsun " diyerek dua etmekte, milli ve maneviyatı olan tek parti olduğunu söylemektedirler. Şartların bütün zorluğuna rağmen kardeşlik bağlarını güçlendirmek adına üzerine düşeni yaptığını, Bursa ve İzmir mitingi ile gösterdiğini ifade etmektedirler" şeklinde konuştu.

"ŞİMDİ Türkiye'nin geleceğini bu 63 akil adam mı belirleyecek? Büyük Türk Millet'inin aklı yok mu? Tabii ki var, bu akil adamlara gittikleri yerlerde gereken dersi veriyorlar" diyen Karakoç, "Bu 63 akil adamın büyük bir çoğunluğu bir reklam için binlerce ücret alırken, AKP'nin ücretsiz propagandasını yapıyorlar. Farkında olmadan veya olarak, ülkemizin bölünmesine altyapı hazırlıkları içersinde, insanımızı ötekileştirmek için seçilmiştirler. Onlara sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum yanlış yoldasınız yapmayın yazıktır, bu işten vazgeçin" çağrısı yaptı.

 


Yıldıray ÇİÇEK'in röportajı....



Diyarbakır MHP İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, ORTADOĞU'ya çok önemli açıklamalar yaptı. Karakoç, "AKP'nin tavizleri ülkemizi kötüye götürüyor. Bu tavizler PKK'yı güçlü gösterirken, Devletimizi güçsüz ve aciz göstermektedir. AKP'nin tavizleri sonucunda Allah'ını seven vatan, millet, bayrak, Kur'an, ezan, din, dil, devlet sevdalıları bizleri zor günler beklemektedir. Tarih boyunca zorlukların üstesinden gelmeyi başaran milletimiz yine başaracaktır" dedi

İşte sorular,işte cevaplar:

* Sayın Başkan "Çözüm ve Barış" adı altında uzun bir zamandır AKP/PKK ittifakı yaşanıyor. Pazarlıklar yapılıyor, PKK'nın açıktan talepleri dillendiriliyor. Taleplerin kimi uygulanıyor, kimi uygulanmayı bekliyor. MHP Diyarbakır İl Başkanı olarak siz bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?



"ÜLKEMİZİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ. BU MÜCADELE BİZİM VATAN BORCUMUZDUR" 

Öncelikle altını çizerek söylüyorum ki; akan kanın biran önce durmasını bizde istiyoruz.

Ama AKP- PKK birlikteliği gayri ahlaki ve gayri millidir. 

Bu ittifak bölünmez ülke bütünlüğüne zarar vermektedir. 

Ülkemiz adeta işgal yıllarını yaşamakta, bazı basın yayın kuruluşları ve gazete köşelerini mesken tutan maskeli, kirli yüzler insanımızın kafasını bulandırmak gayreti içersindedirler. 

İhanet çukuruna düşen AKP'yi alkışlamakta, PKK'yı masumlaştırma çabası ile ihanete ortak olmaktadırlar.

Ancak; sizin gibi birkaç vatan evladı bunların kirli oyununu kendi çabalarıyla gün yüzüne çıkarma gayret ve çabası ile çırpınmaktadır. Bu ihanet ittifakı karşısında milli ve manevi değerlerimizi cesaret ve yürekli duruşunuzla savunmakta, bizlere de söz hakkı vererek kendimizin ve bulunduğumuz çevrenin fikirlerini dillendirmektesiniz. Bunun için de size ayrıca teşekkür ederim.

Belirtmek isterim ki; Önemli bir aktör olarak karşımıza çıkan AKP birileri tarafından kullanılmakta bir gün önce söylediğini birkaç gün sonra B.O.P. kapsamına ters düşünce hemen değiştirmektedir.

Oysaki B.O.P. Ortadoğu ülkelerini bölme, parçalama, yok etme, yer altı ve yer üstü bütün kaynaklarını ele geçirme projesidir.

" İNNEDDëNE INDALLåHİL İSLAM" Allahın buyurduğu gibi yeryüzünde tek ve hak din olan İslam'ı ortadan kaldırmak ve yok olmasını sağlamak olan bu ihanet projesi kapsamında Türkiye'yi bölmek için kurulan PKK terör örgütü nasıl ki silahlı bir emperyalist proje ise, emin olun ki AKP'de aynı emperyalist güçler tarafından Türkiye'de iktidara getirilmek üzere kurulan siyasi bir projedir.

Onun içindir ki AKP, Türk-Kürt kardeşliğini bozma projesinde PKK ile ittifak etmiş, insanımız önce açılım ile ayrıştırılmış, şimdi ise barış süreciyle bölünmenin eşiğine getirilmiştir. Bu süreçte bölücü terör örgütünü ve bölücü başını muhatap kabul ederek PKK'ya resmi kimlik kazandırılmıştır.

Ancak unutulan bir şey vardır! MHP ve biz ülke sevdalıları. Biz tek başımıza da kalsak bu pazarlıkları, kirli oyunları cenabı Allah'ın izniyle ve yardımıyla bozacağız. Ülkemizi böldürmeyeceğiz. Bu mücadele bizim vatan borcumuzdur.



* AKP'nin yaptığı PKK açılımları sayesinde, Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi PKK ve önderi Apo gibi bir manzara ortaya çıktı. Yıllardır Kürt kökenli vatandaşlarımıza da zulüm eden, kundaktaki bebekleri bile kurşuna dizen terör örgütü bugün bu noktaya nasıl gelmiştir. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

"ÜLKEMİZİ BUGÜNKÜ KONUMA GETİREN 10 YILLIK AKP İKTİDARIDIR" 

Açılım ve akabinde ki barış süreci ayrıştırmadır. Bölücü örgütü ve başını Kürtlerin temsilcisi kabul eden AKP yanlıştadır.

Yıllardır bölgede yapılan zulüm, köylerimizin boşaltılması, çoluk çocuk demeden yapılan katliamlar, hamile kadınlara sıkılan kurşunlar ve bölgeye gelen hizmetleri engelleyen PKK bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne talimatlar vermektedir. 

Burada önemle üzerinde durulması gereken konu bölge insanının özgürlüğünü elinden almak isteyen eli kanlı PKK katillerinin bölge insanının tamamının temsilcisi olduğunun kabul görmesi insanımıza hakaret, insanımızı aşağılama, tamamını bölücü ayrılıkçı göstermek ise küstahlıktır.

Ülkemizi bugünkü konuma getiren 10 yıllık AKP iktidarıdır. PKK ve İmralı canisi Kürtlerin temsilcisi olamaz. Çünkü bölücü örgüt ve bölücü başı ülkemize sadece ve sadece kan ve gözyaşı getirmiştir. Bunu göz ardı eden AKP iktidarı bölücü örgütü siyasallaştırmış, dönüşü çok zor olan bir yola girmiştir.
"GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ VATANDAŞLARIN İFADELERİ MANİDARDIR" 

*MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "PKK Açılımı" karşısındaki duruşu Diyarbakır'da ve Güneydoğu Bölgesinde nasıl algılanıyor?



Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde de MHP'nin ve Devlet BAHÇELİ'nin ülkemizin bölünme sürecini önceden görmesi ve karşısında dimdik durması dosta güven, düşmana korku salmıştır.

MHP'nin Türk milletinin kardeşliğinin veya bir arada olmasının teminatı olduğu at gözlüğü ile bakmayan kişilerce görülmektedir. Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ hakkında görüştüğümüz vatandaşların ifadeleri manidardır. Bölge insanımızın bazıları; Allah kendisinden razı olsun diyerek dua etmekte, milli ve maneviyatı olan tek parti olduğunu söylemektedirler. Şartların bütün zorluğuna rağmen kardeşlik bağlarını güçlendirmek adına üzerine düşeni yaptığını, Bursa ve İzmir mitingi ile gösterdiğini ifade etmektedirler.

Bu vatanın bölünmesini istemeyenler mitinglerdeki coşkuyu görerek güç ve güven kazanıyorlar. 

*MHP Lideri Devlet Bahçeli 2011 seçimleri öncesi Diyarbakır'da çok büyük bir miting düzenlemişti. O miting sonrası yansımalar nasıl olmuştu?

Öncelikle kendim için değerlendirmek istiyorum. Bir Diyarbakır sevdalısı olarak, güzelim Diyarbakır'ı daha güzel şartlarda görmek için çalışıyorum.

MHP Diyarbakır il başkanı olduğum dönemde Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ'yi Diyarbakır'da ağırlamak benim için çok büyük bir onur oldu.

Gönüllerin birleştiği, kardeşlerin kucaklaştığı, rüyaların gerçekleştiğinin ispatlandığı bir gün oldu.

06 Haziran 2011 seçimleri MHP'nin bilge lideri, saygıdeğer genel başkanımın istasyon meydanında on binlere seslenmesinin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teşkilatımız açısından ele alacak olursak, MHP'nin Türkiye'nin her yerinde varlığının bir kanıtıdır. Bizim ilimizde ve bölgemizde varlığımızı görmezden gelenlere verilmiş çok önemli bir mesajdır. 

Ayrıca, diğer parti genel başkanları ülkemizin her yerinde farklı söylemlerle halkın karşısına çıkarken, Devlet Bey Türkiye'nin neresinde ne konuşuyorsa Diyarbakır'da da aynı şeyleri konuşmuştur. Bu dürüst ve ilkeli duruşu Diyarbakır halkı tarafından takdirle karşılanmıştır. 

Güzel Anadolumuz'da bin yıldır birlikte yaşayan, birliğe beraberliğe önem veren, aynı inanca bağlı, milli ve manevi birliktelik içinde olduğumuz halkımız, 

MHP yetkilileri ile Diyarbakır'ın her tarafında bir araya gelmiştir. Bu buluşmada bazı taksicilerin ücret almadığı, çiğköfte ve ciğerlerin karşılıksız dağıtıldığı, çayların, kahvelerin ikram edildiği görülmüştür.

Bütün bunlara karşılık yandaş basın kuruluşlarının görmezden geldiği on binler, düşük sayılarda gösterilerek 300-500 veya bin kişilik bir grup olarak ifade edilmiştir.

Ülkücü Hareketin, Türk milletinin birliğini ve beraberliğini korumak için yıllardır kullandığı "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganını hangi duygu ve düşünceyle karşılıyorsunuz?

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ'in "Onlar ne kadar Kürt'se biz de o kadar Kürt'üz. Biz ne kadar Türk'sek, onlarda o kadar Türk'tür." sözünü hatırlatarak sorunuza cevap vereyim. 

Ben ve Diyarbakır MHP teşkilatı her zaman " Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganını severek ve isteyerek söylüyoruz. Çünkü Peygamber efendimizin buyurduğu gibi; "Birlikte hayır ayrılıkta azap vardır". Kardeşlik her zaman kazanacaktır, çünkü her Kürt bölücü değildir.

Genel başkanımızın dediği gibi, Türkiye bir çiçek bahçesidir. Ayrık otlarının mutlak temizlenmesi gerekir, ancak Türk-Kürt çatışması çıkarmak isteyenlere de fırsat veremeyiz. Bizler aynı baba, aynı anneden olma iki kardeş gibiyiz, birimizin adı Türk diğerimizin adı Kürt'tür. Kardeşler ne kadar anlaşmazlığa düşse de biri birinden ayrılamaz. 

Bu mübarek topraklarda ebedi kardeşliğimiz sonsuza kadar sürecektir. Birlikte yaşamak bu toprakların ter, çile, kan ve gözyaşı sonucu yazılmış türküsüdür.

Haçlılara karşı beraber değil miydik? Çanakkale'de beraber değil miydik? 

Kurtuluş savaşında Fransız'a, İngiliz'e, İtalyan'a karşı beraber değil miydik?

Tabi" ki beraberdik, o zaman Türk- Kürt diye ayrım yoktu.

Bu farklılıkların adı istiklal harbi ile konulmuştur. Bunun adı: Müslüman Türk milletidir. 

Biz yeni oldubittilere, federasyon dayatmasına, özerklik safsatasına, Türksüz Türkiye ve Anayasa oldubittilerine ve her türlü kuru gürültüye pabuç bırakmayacağımızı belirtiriz. 

Türk milleti bu ülkede, Türkiye Cumhuriyetini kuran herkesin ortak adıdır.

Yeri gelmişken partimizin Türkiye genelinde yapacağını açıkladığı "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" temasıyla 9 miting Yapılacağını ve bu Mitinglerden birinin adının "Kardeşlik" mitingi olduğunu ve Kardeşlik mitinginin de bölge illerinden birinde yapılacağını biliyoruz. 

Bu olay diğer il başkanları gibi beni de heyecanlandırıyor. 

 


*Çözüm süreci adı verilen bu süreçte "Akil Adamlar" ismi verilen 63 kişi ile bölgesel heyetler oluşturuldu. Bu "Akil Adamlar" sizce niçin seçilmiştir?

"BU 63 AKİL ADAMIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU BİR REKLAM İÇİN BİNLERCE ÜCRET ALIRKEN, AKP'NİN ÜCRETSİZ PROPAGANDASINI YAPIYORLAR" 

Şimdi Türkiye'nin geleceğini bu 63 akil adam mı belirleyecek? Büyük Türk Milletinin aklı yok mu? Tabi" ki var, bu akil adamlara gittikleri yerlerde gereken dersi veriyorlar. 

Bu 63 akil adamın büyük bir çoğunluğu bir reklam için binlerce ücret alırken, AKP'nin ücretsiz propagandasını yapıyorlar. Farkında olmadan veya olarak, ülkemizin bölünmesine altyapı hazırlıkları içersinde, insanımızı ötekileştirmek için seçilmiştirler. Onlara sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum yanlış yoldasınız yapmayın yazıktır, bu işten vazgeçin.

Çözüm süreci bana göre çözülme, ayrışma sürecidir. Tamamen yanlıştır. Bu süreçteki akil adamlar PKK terör örgütünün masum olduğunu topluma kabul ettirmeye çalışmaktadır. Bunlar ayrıca durmadan Genel Başkanımız Devlet Bey'i ve MHP'yi hedef alıyorlar. Heyetin başarıya ulaşamayacağı gittikleri her yerde karşılaştıkları tepkilerden anlaşılmalıdır. Milletimiz ve bizler bunların hainliklerini yüzlerine haykırıyoruz, Tekrar yapmayın yazıktır diyoruz.

Bu süreci yönetemeyecekler, ellerine yüzlerine bulaştıracaklar, sonradan da suçu MHP ye atacaklardır. MHP barışın olmasına engel oldu diyecek ve AKP yine yeniden mazlumu oynayarak oy avcılığına soyunacaktır.



*PKK'nın Nevruz bahanesiyle düzenlediği mitingde on binlerce kişi PKK ve Apo posterleri açtı ve PKK'lı teröristler dağlardan inip törenlere katıldı. Teröristbaşının mesajları BDP milletvekilleri tarafından okundu. AKP'nin tavizleri sonucu gerçekleşen bu manzara sizce Türkiye'yi nereye sürüklüyor? 


"AKP'NİN TAVİZLERİ ÜLKEMİZİ KÖTÜYE GÖTÜRÜYOR" 

Nevruz'a gelmeden önce bir konuya değinmek istiyorum. Paris'te öldürülen 3 kadın terörist, bunlar Diyarbakır'lı olmadıkları halde neden Diyarbakır'a getirildiler? Miting bahanesi ile cesetler Diyarbakır'a getirildi. Bütün bölge illeri ve ilçelerinden insanlar gövde gösterisi yapmak amacıyla ilimize taşındı, bununla aynı zamanda önümüzdeki nevruz'un altyapısı da hazırlandı. 

Önceden 21 Mart'ta her yerde aynı anda kutlanan nevruz, bu defa bölgede il ve ilçelerde bir hafta öncesinden farklı günlerde kutlanmış ve son olarak 21 Mart 2013 de, Belediyelerin (dolayısıyla devletin) bütün imk‰nları seferber edilmiştir. Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar taşınmış, hatta Avrupa ve Rusya'dan bile katılımın sağlandığı nevruz günü yapılan mitinge terör örgünü militanlarının elini kolunu sallayarak katılımıyla ikinci bir gövde gösterisine dönüştürülmüştür. 

Lice ilçemizde nevruz kutlamalarını bahane ederek gündüz saatlerinde ilçe merkezine inen eli silahlı teröristler halaylar çekmiş, bildiriler okumuş propaganda yapmıştır. Birkaç gün öncesi Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırı medya ve iktidar tarafından görmezden gelinmiştir. Bu gelişmelerin Türk milletini uçurumun kenarına getirdiği, Türk milleti tarafından fark edilmeden geçiştirilmeye çalışılmıştır.

Medyada bizim Bursa mitinginde atılan sloganı ağızlarına sakız yapanlar, teröristlerin Nevruz kutlamalarına katılmalarını görmezden gelmekte ve kan akmasını istemiyoruz diyenlerin "Savaşa da varız, barışa da varız" sloganını duymamaktadırlar. Medya bu kan dökmeye hazırız diyen PKK'lıları niçin duymuyor? Duymazdan geliyor. 

AKP'nin tavizleri ülkemizi kötüye götürüyor. Bu tavizler PKK'yı güçlü gösterirken, Devletimizi güçsüz ve aciz göstermektedir. 

AKP'nin tavizleri sonucunda Allah'ını seven vatan, millet, bayrak, Kur'an, ezan, din, dil, devlet sevdalıları bizleri zor günler beklemektedir. Tarih boyunca zorlukların üstesinden gelmeyi başaran milletimiz yine başaracaktır.

Biz aç, susuz, bitap düşmüş bir halde olağanüstü şartlarda bu ülkeyi atalarımızdan teslim aldık. Demokrasi kılıfı adı altında maskelenmiş evrensel değerler dümeni ile Siyonistlere, haçlılara ve yeni Sevr tezg‰hına bu ülkeyi kurban etmeyiz. Yeni söylem ve eylemlerin eskisinden bir farkı yoktur. Güneydoğu illeri, Edirne'den Kars'a kadar kutsal vatan parçasıdır. Her vilayet, her karış toprak bu ülkede yaşayan herkesindir.

Son olarak Diyarbakır'ın medarı iftiharı Ziya Gökalp in bir sözüyle bağlamak istiyorum, "Deme bana Kayı, Oğuz, Osmanlı Türk'üm. Bu ad, her unvandan üstündür. Yoktur Azeri, Kırgız, Özbek, Kazanlı Türk Milleti, bölünmez bir bütündür ". AKP ve PKK ya inat, Allahın izniyle bizlerde son bacamız tütünceye kadar Türk Milletini böldürmeyeceğiz. 

*Sayın Başkan bu yürekli ve cesaretli sohbetiniz için çok teşekkür ederim.

Ben de sizlere ve Ortadoğu ailesine bize böyle bir fırsatı tekrar verdiğini teşekkür ediyorum.
Editör: TE Bilisim