Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
“Milli Değerleri Koru ve Yaşat” sloganı ile başlatılan açık hava toplantıları Bursa, İzmir ve Adana'nın ardından şimdi de Erzurum'da gerçekleştirilecek. 'Birlik' teması ile yapılacak miting öncesi bir basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman herkesi 22 Haziran günü Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek 'Birlik' mitingine davet etti.

Erzurum'da bir basın toplantısı düzenleyen MHP 'li İsmet Büyükataman partisinin organize ettiği açık hava toplantılarına gösterilen yoğun ilginin Türk milletinin geleceğe güven ve umut ile bakmasını sağladığını ve düşmanların kalplerine korku saldığını ifade etti.

Milliyetçi Hareketin başlattığı açık hava toplantılarının iktidar için adeta sonun başlangıcı olduğunu savunan Büyükataman “Bu mitingler iktidara uyarı ve milleti uyanışa davet mitingleridir. Bu mitinglerdeki manayı ve ruhu Türk milleti çok iyi bilmektedir. Bizim görevimiz; dosta yanında, düşmana karşısında olduğumuzu Türk milletiyle birlikte göstermektir. Bu mitinglerde Türk milletinin kalbi bölme ve bölünme heveslilerine karşı bir olup, aynı heyecan ve coşkuyla atacaktır” ifadelerini kullandı.

İsmet Büyükataman şunları söyledi:

“23 Temmuz 1919'da manda ve himayeye karşı tam bağımsızlık diyen şuur, 22 Haziran’da yapacağımız “Birlik” mitinginde ise teslimiyetçiliğe “Dur!” diyecek ve milliyetçiliği seçecektir.

Bugün Türkiye , tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşamaktadır. Emperyalist güçlerin güdümündeki iktidar, yeni sivil bir “Mondros” imzalamak için bölücülerle masaya oturmuştur. Türk milliyetçileri tarafından hak ettiği yere, tarihin en kirli raflarına kaldırılan Sevr projesini olduğu yerden çıkarıp yeniden hayata geçirecek düzenlemeler Meclis kürsüsünden fütursuzca savunulmaktadır. Böyle badireli bir dönemde, Türk milletinin birlik ve beraberliği, Kurtuluş Savaşı öncesinin kaos ortamında doğan ihtiyaçtan bile daha büyük bir önem arz etmektedir.

Erzurum Birlik mitingi, Türk Devleti’ni parçalamak isteyen aktörlerin oyuncağı durumundaki, millî iradeyi ipotek altına alan ve onun tecelli yeri olan parlamentoyu baypas eden diktacı bir zümreyi uyarı gayesi taşımaktadır. Erzurum’da aziz Türk milleti, MHP ’nin yola çıkardığı birlik ve bütünlüğümüzü koruma kervanına iştirake davet edilecektir.

Tüm vatandaşlarımızı 22 Haziran saat 16:00’da Erzurum İstasyon Meydanında yapacağımız “Birlik” mitingimize “bir” olmaya davet ediyorum.”
Editör: TE Bilisim