Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Doğu Anadolu’nun incisi serhat şehri Erzurum yine tarihi bir güne tanıklık etti. Asla taşıma çakma yığma yevmiye verilerek insanlar miting alanına gelmedi. Dadaşların miting alanını dolduracağı günün erken saatlerinden itibaren şehirdeki olağan üstü hareketlilikten belliydi. 
Erzurum’un dadaşları ülkede olup biteni en iyi anlayan şehirlerin başında gelen illerden birisidir. Erzurum istila görmüştür. Bir çok ailenin geçmişinde ermeni mezalimi öyküsü vardır. Rusların Ermenilerle işbirliği sonucu yakmadıkları ev yıkmadıkları yuva zarar vermedikleri insan nerede ise kalmamıştır.
Asırlarca birlikte yaşadıkları komşuları dost bildikleri Ermenilerin, birden yakınlarını, bin bir türlü insanlık dışı işkenceye, katliama tabi tutmalarını, göz yaşları ile seyretmiş, tarihi drama tanıklık etmişlerdir.
Bu alçaklıklar bugünlere kadar dün olmuş gibi dilden dile taze bir halde anlatılır. Erzurum da “Ayıdan post Ermeni’den ve Rus’tan dost olmaz” sözü daha farklı bir anlam ifade eder.
Nere hatunun Aziziye tabyalarında Rus ve Ermeni çetelerinin katliamına karşı kahramanca direnmiş “Vurun gardaşlarım! dadaşlarım! namus günüdür.” diyerek yeri göğü inletmiş Aziziye tabyalarında efsane bir kahramanlık destanı yazılmıştır.
Bu ruh ve kurutuluş savaşında Erzurum da yapılan milli mücadele ruhu şehrin milli genlerine işlemiştir. Vatanın bütünlüğü ve milletin birliği tehlikeye düştüğünde dadaşların bozkurtça nasıl ayağa kalkarak direndiğini dost düşman herkese göstermişlerdir.
Dadaşlar diyarı Erzurum’dan dünyaya meydan okumuşlardır.Bugün de ülkenin bölünmek istendiği, kardeşlik atmosferinin etnik temelde riske edilerek ayrıştırıldığı suni bir kavga ile karşı karşıyadır.Gül gibi bir arada yaşayan bu çilekeş millet evlatlarını hangi akılla barıştırmak(!) isteyen AKP ve PKK ya karşı, akıllara sağlık barış(!) adlı kavgaya götürme sürecini anlayan dadaşlar birlik bütünlük ve ebedi kardeşlik için alanı hınca hınç doldurmuşlardır.
Kürt Türk alevi Sünni yediden yetmişe herkes alanda yerini almıştır.Miting alanı gelincik tarlası gibi Türk ve MHP bayrakları ile doldurulmuştur.Alanda binlerce ilk defa MHP mitingine ilk defa gelen insan vardı.MHP artık milyonları cazibe ve toparlanma ümit adresi haline geliyordu.
Ermeni taşnak çetelerinin sayısız mezalimine uğrayan bölge insanı Asala Terör örgütünün 12 Eylül öncesi kahpe eylemlerini ve PKK’nın bugünkü devamı olduğunu anlamıştır.Dadaşlar arif insanlardır.Dadaş bozkurtlar ve yöre insanı her gelişmeyi ferasetle anlamış “Arife tarif gerekmez” anlayışı iyi okunup algılanmış mesaj alınmıştır.
Erzurum yediden yetmişe bugün ayaktadır.Asla ve asla bu ülke bölünemez. Vatan bir! Millet bir! Ezan bir! Bayrak bir! Devlet bir! Allahu Ekber! diyerek tekbir getirmişlerdir. 
Bu meydandan nene hatuna Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarına rahmetle selam gönderilerek kabrinizde rahat uyuyunuz denilmiştir. Ülke Türk milleti MHP ve ülkücüler öncülüğünde dimdik ayaktadır. İl dışında yaşayan dadaşlar, milyonlarca insanımız Türk milletinin dostları gönlü kalbi mitingde atmakta ilgi ile takip edilmektedir. 
Türk milleti tarih boyunca bir çok tehlike tehdit ve sıkıntı yaşamıştır. Bugün daha sinsi, daha azgın ve planlı gelen bu tehdit için ülke ayaktadır.Türk milleti gelişmeleri ibretle itidal içinde takip etmektedir.Türkiye’nin yaşadığı bu kritik süreçteki yaklaşımı ile baştan beri son derece takdir toplayan MHP genel başkanı sayın Devlet Bahçeli alandaki kalabalıkla bütünleşmiştir.
Sayın genel başkan Devlet Bahçeli beyin Son derece akıcı ve beğeni kazanan konuşması coşku ile dinlenmiştir.Devlet Bahçelinin konuşması çok büyük alkış toplayarak çoğu kez tezahuratlarla kesilmiştir.
Erzurum milat denilebilecek bir güne şahitlik etmiştir. Bu ülke sokakta bulunmamış kolayca bir oldu bittiye asla teslim edilmeyecektir. Dadaşlar diyarından tüm ülke ve dünyaya sonsuza kadar vatanın bütünlüğü millet ve devlet bekası için MHP ile yola devam mesajı verilmiştir.
Bu ülke de son sözü Türk milleti ülkücüler ile söyleyecektir. Dost düşman bunu herkes böyle bilmelidir. Binlerce millet evladının dilinde, gönlünde, kalbinde hayatında, ibadet aşkıyla dillendirilen bir sevdaya dönüşmüştür.”Milli sınırlar içinde vatan ve millet bir bütündür parçalanamaz” Bu hakikatin bedeli ödenmiştir. 
Bu ülke için hesap yapan dost düşman herkes hesabını yeniden yapmalıdır. Erzurum tarihler boyunca Türk milletine biçilen kefenleri yırtan adreslerden biridir. Şehir bugün de tekrar aynı karar ve kararlılıkla tarihi bir gün yaşamıştır. Selam ve dua ile Allaha emanet olunuz. Erzurum’dan en kalbi muhabbetler….
Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim