Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, inceleme yaptığı sanayi sitesinde bir işçinin belediyenin kendilerini işyerlerinden çıkartmak istemesiyle ilgili “Dağa mı çıkalım, hırsızlık mı yapalım.” sitemine karşılık, "Dağa çıkma. Dağa, Bülent Arınç çıksın.” ifadelerini kullandı.

Celal Adan, İstanbul Sultangazi’de işyerlerinin kapatılmasından şikâyetçi olan Dökümcüler Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, esnafların sorunlarını dinledi. Atölyeleri gezen Adan, çalışma ortamının sağlıksız olduğundan şikâyet eden bir işçiye, "Buraya Abdullah Öcalan’ı atsalar yatmaz.” sözüyle destek verdi. Adan, işçinin, “Şurada kim çalışır. Zabıta kapımızdan eksik olmuyor. 'Çıkın, defolun buradan.' diyorlar. Dağa mı çıkayım, hırsızlık mı yapayım?” sözleri üzerine, “Dağa çıkma. Dağa Bülent Arınç çıksın.” dedi.

        İmralı’da yatan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan üzerinden hükümete yüklenen Adan, “Burası hapishane olsa Abdullah Öcalan’ı da buraya koysalar, hükümet kesinlikle buraya bir televizyon ranza ve sağlıklı bir ortam düşünür. Üretim yapan insanların yaşadıkları bu şartlara bile sahip çıkamayan iktidar, aşağı yukarı bir yıldır zücaciye dükkânına girmiş bir fil gibi Türk milletinin değerlerini tartışıp duruyor. Sayın Başbakan, Abdullah Öcalan’ın televizyonunu düşüneceğine, şu dökümcülere, kendi alın teriyle çocuklarının ekmek parasını kazanacakları bir yer versin.” şeklinde konuştu. AK Parti’nin zengini daha zengin, fakiri de daha yaptığını iddia eden Adan, iktidarın, mahalli seçimlerde dersini alacağını öne sürdü.

        “BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ”

        Adan, gazetecilerin MHP’nin İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayının kim olacağı sorusunu da "Yetkili kurullarımız değerlendirecek. Kısa bir süre sonra açıklayacağız belediye başkan adayımızı.” şeklinde cevapladı.

        İstanbul Döküm Sanatkârları Odası Başkanı Halil Gazi Varol da İstanbul’daki döküm atölyelerinin kapatılması, mühürlenmesi ve yer verilmemesi nedeniyle büyük zulüm ve mağduriyet yaşandığını öne sürdü.

        Varol, devletten sağlıklı koşullarda çalışabilecekleri bir sanayi sitesi kurmasını talep etti.
Editör: TE Bilisim