MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin İzmir il teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi. Vural, Paris'te öldürülen üç PKK'lı kadın için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninin, kamuoyunda samimiyet denemesi olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Bu törenle PKK'nın meşrulaştırıldığını öne süren Vural, AK Parti ve CHP'yi sert sözlerle eleştirdi: "Dün şehitlerimize, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye sahip çıkmamızı eleştirenler, cenaze tablolarını umut diye sunuyorsa herkesin düşünmesi gerekiyor. Gelinen noktada terörle mücadele out, teröristler in olmuştur.”

Türkiye'nin gaflet, delalet ve ihanet şeytan üçgeniyle kuşatıldığını söyleyen Vural, gelinen süreci Türk milletinin ruhunun teslim alınmak istenmesi olarak yorumladı. "Analar ağlamasın" diye barış süreci için atılan adımların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, “Çözüm önerileriyle bugün hükümet PKK'ya teslim olmuştur. Bu süreçle yapılmak istenen, bu milletin ruhunu öldürmektir. Milleti var kılan tarih, kültür, birlikte geleceğe bakma ruhu, hepsi ortadan kaldırılıyor. Adeta ruhsuz, kimliksiz bir millet oluşturulmak isteniyor.” dedi.

Cenaze töreninin medya cephesinden de bir hazım aracı olarak kullanıldığını savunan Oktay Vural, “Dün bitmiş PKK'yı canlandırdınız. 'Terör bitmiyor' diye milleti aciz bırakıyorsunuz. Devlet uyudu. Şehit cenazelerine gösterilmeyen ilgi, bugün manşetlerde üç PKK'lının cenazesine gösterildi. Samimiyet, bütün gazetelerin manşetlerinde. Görmüyor musunuz? PKK paçavrasının bayrak direğine çekilmesi mi samimiyettir? Bu milletin ruhu olan bayrağımızdan vazgeçmek mi samimiyet? O tablo neyin samimiyeti? Asıl görülmek istenen mesele odur. İllegal bir örgütün yöneticilerinin cenaze töreni, maalesef millete hazım aracı olarak ileri sürülmüştür. 'Her asker, polis, öğretmen şehit edildiğinde biz halay çekerdik.' denmesi mi samimiyettir?” şeklinde konuştu.

Cenaze töreninin oluşturduğu manzarayla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin PKK ve KCK'ya teslim edildiğini ileri süren MHP Grup Başkan Vekili, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Aslında tüm Güneydoğu'nun ağladığı bir gündü, çünkü devlet, Doğu ve Güneydoğu bölgelerini PKK ve KCK'ya teslim etmiştir. Terör örgütünün mensuplarının cenazelerinin böyle kaldırılacağını hayal edebilir miydiniz? Manşetlerde cenaze törenlerinin yayınlanıp polisin, askerin şehit edildiği olaylar görmezlikten gelinebilir miydi? Dün, 'Aman PKK'nın terör eylemlerini görmezden gelin, şehit haberlerini vermeyin.' diyenler, bugün örgüt temsilcilerinin propagandasını yapıyorsa utanılması gerekmektedir. Eğer bir bölgeyi teslim edecekseniz, niye polisler, askerler şehit oldu? Yakın zamanda KCK tutukluları da serbest bırakılıp o bölgelere yerleştirilecektir.”

Açıklamaları sırasında terör örgütü eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Vural, “484 sivil katliamı yapan terör örgütünü unutturun, bunları unutun. Aklayın paklayın. Terörist için ağlayacağına, 'Bunları yapan insan mı?' diye soracaksın.” dedi.

PKK'nın "Ak PKK" olarak sunulmak istendiğini öne sürerek, terör örgütün özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sivillere yönelik zoraki girişimlerini hatırlatan Vural, millî iradenin yok olmasının istendiğini iddia etti: “CHP de maalesef PKK vesayeti altında siyaset yapmaktadır. Terörle mücadele out, teröristler in olmuştur. Millî irade out, bölgesel irade in olmuştur. Milliyetçilik bölünüyor, PKK vuruyor, AK Parti Kürdistan'ı kuruyor."

MHP'nin milletin direncini temsil ettiğini, AK Parti ve CHP'nin teröristbaşı Abdullan Öcalan'ı kurtarma adına biraraya geldiğini ne süren Oktay Vural, "Kılıçdaroğlu, 'Devlet görüşür.' diyor, sonra da Çin'de, 'MİT'in görüşme yetkisi yok.' diyor. Söyleyene değil, söyletene bak. Bugün bu iki siyasi parti de birisi 'muhafazakârım' demek suretiyle diğeri de, 'Türkiye'nin kurucusuyum' diyerek bu sürece dahil olmak istiyorlar. Millî kimlik, Türk milleti ailesi parçalanmak isteniyor. Güzel şeyler olmuyor.” diye konuştu. Teröristbaşı Öcalan'ın, dört duvara mahkum bir hükümlüyken bir anda hükümeti kendisine mahkum hale getirdiğini iddia eden Vural, “Artık televizyonu bile var. Yakında evlilik programlarına da çıkarırlar.” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli miting ve programlarda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise katıldığı törenlerde terör örgütüyle atılacak adımlarla ilgili söylediklerine dair haberleri basın mensuplarına gösterip konuşmasını, "Yorumsuz." diyerek bitirdi.
Editör: TE Bilisim