Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
 İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere MHP’den tepki yağmaya devam ediyor. Görüşmelere MHP’den bir tepki de Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri’den geldi.

Özcan Yeniçeri TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümeti sert sözlerle eleştirerek, "Mehmetçik katiliyle, Türkiye'yi bölmek için örgütlenmiş suç çetesinin tepesindeki adamla devleti muhatap eden AKP, Türkiye'nin en büyük milli güvenlik sorunu haline gelmiştir" dedi.

GÖRÜŞTÜĞÜNÜZ İNSAN ÇOCUKLARIN KATİLİ

PKK tarafından öldürülen çocukların fotoğraflarını gösteren Özcan Yeniçeri, "Görüştüğünüz insan bu çocukların katilidir. Biz bu çocukların katili ile oturduk, neyin pazarlığını yapıyoruz?" diye sordu. "Hırsızla hırsızlık, tecavüzcüyle zina, katille katliam konuşulmaz" diyen Özcan Yeniçeri,"Hükümet bilinçli olarak teröristlerin imajını düzeltme işine girmiştir. 'Biz de olsak dağa çıkardık', 'Yolunu yanlış seçmiş çocuklar' ve bir emniyet müdürünün 'Dağda ölen teröriste ağlamayan, insan değildir' söylemleri bu nedenle yapılmaktadır. Bu kadar vicdansızlık, zeka özrü, akıl tutulması dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamıştır. Halkın zekası yönetilmeye çalışılmıştır" dedi.

ÖZcan Yeniçeri, şöyle devam etti:

"Ölüm orucu furyası aynı anda doktor nezaretinde ve kontrollü olarak gerçekleştirilmiştir. 60 gün ölmeden aç kalmayı başarmışlardır. Oysa, 3 gün aç dursunlar ne olacağını herkes bilir. Devlet İmralı'yı muhatap alarak, PKK'yı moral şahlanması içine itmiştir. İmralı'dakinin barış adamı, güvercini olarak gösterilme çabası yaşanmaktadır. Olan biten, örgüte zafer olarak yazılmaktadır. PKK daha büyük eylemler için kendinde güç bulacaktır. 'Ben olsam asardım' diyen kişilerin bugün görüşme yapması ilginçtir. AKP, devleti terör örgütüyle muhatap kıldığı için suç işlemiştir.”

"AKP GÜVENLİK SORUNU”

Bazı basın yayın organlarında "İki güçlü adam sorunu çözer, biri Çankaya'da, biri İmralı'da Abdullah"yazılarının yer aldığını hatırlatan Özcan Yeniçeri, "Otoritenin biri gücünü halktan, diğeri silahtan almaktadır. AKP halktan aldığı egemenliği İmralı ile ortak kullanır hale geldi. Devlet hayatı deneme-yanılmayı kaldıramayacak kadar önemlidir. İmralı'da Mehmetçik katiliyle, Türkiye'yi bölmek için örgütlenmiş suç çetesinin tepesindeki adamla devleti muhatap eden AKP, Türkiye'nin en büyük milli güvenlik sorunu haline gelmiştir" dedi.

Editör: TE Bilisim