MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Hükümeti'nin çiftçileri sulama suyu kullanımı konusunda zor durumda bıraktığını öne sürdü.

Ali Uzunırmak, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ Yeraltı Suları Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği uyarınca, sondaj kuyularına sayaç takılması zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

Uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini bildiren Ali Uzunırmak, şunları kaydetti:

"Çiftçinin yerin altından tamamıyla kendi imkanlarıyla çıkardığı sulama suyuna sayaç taktırılacak. Sanki şehir şebeke suyu satar gibi çiftçiden ekstra para alınacak. Sulama suyu ile ilgili bu uygulama çiftçileri zor durumda bırakmıştır. AKP bu gidişle soluduğumuz havayı bile parayla satarsa şaşmayın. Başta Türk çiftçisi olmak üzere, ziraat odaları ve sulama birlikleri tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bu kararı şaşkınlıkla karşılanmaktadır. Türkiye genelindeki 12 milyon çiftçiyi ilgilendiren bu uygulamadan vazgeçilmeli, sulama tarifeleri eskiden olduğu gibi yine sulama birlikleri meclisleri tarafından belirlenmelidir. Sulama birlikleri üyelik aidatı almamalı, ille de alınacaksa cüzi bir rakama indirilmelidir. Kendi imkanı ile sulama yapan çiftçiden ek ücret alınmamalıdır."

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

Editör: TE Bilisim