Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan’ın af olmayacağı yönündeki açıklamaları ile ilgili, “Başbakan hangi sözünü tuttu. Zaten KCK’lıları affetmeye başladılar.” dedi.

    Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vural açıklamasında, “Erdoğan - Öcalan görüşmesi, AKP-PKK ve BDP siyam ikizlerinin kirli çamaşırları ortada. Kime ne taahhütler verildiği ortaya çıktı. İmralı görüşmelerinde yer alan hususlarla ilgili zamanla milletin hazır derecesine göre AKP, PKK’nın istek ve arzularını yerine getirme taahhüdü vermiştir.” şeklinde konuştu.

    Başbakan Erdoğan’ın MHP’ye saldırdığını söyleyen Vural, “Başbakan, MHP Genel Başkanı randevu istedik vermediler, diyor. Siyasi partiler ile randevuları PKK ile görüşmeleri meşrulaştırmak için istediniz. MHP fikir ve bilgi ile siyaset yapar. Kalp gözü açıktır. MHP’yi PKK ile görüşmelerin parçası haline dönüştüremedin. Sıkıntın bu. Direnen tek kale MHP kalmıştır.” diye konuştu.

    Oktay Vural yayınlanan tutanaklarla ilgili, şunları ifade etti: “Kirli çamaşırlar çıkıyor, Başbakan Balıkesir’de kükrüyor. Çünkü belli oldu. Bunlar Öcalan ve Erdoğan arasında müzakerenin hangi zeminde yürütüldüğünü ortaya koymuştur. Oslo’da da aynı şeyler konuşulmuştur, şimdi de aynı şeyler konuşulmuştur. Bir de, güzel adımları engellemeye çalışmasınlar, diyor. Habura’da umut verici tablo dememiş miydin?”

    Hükümetin görüşmelerde verilen taahhütlerin neler olduğunu açıklaması gerektiğini söyleyen Vural, “Başbakan’ın korkusu ipliğinin pazara çıkartılması. Zaten pazarda dolaşıyor.” dedi. AK Parti’nin PKK yerine MHP ile mücadele etmeye başladığını kaydeden Vural, “Bölücülük yerine milliyetçilik ile mücadele ediyor. AKP bu milletin hayat damarlarından, ruhundan kopmuş bir partidir.” ifadelerini kullandı.

    “ARINÇ’IN İDRAK YOLLARI ENFEKSİYONU DEVAM EDİYOR”

    Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da yüklenen MHP'li Vural, “Kendisine idrak yolları enfeksiyonu teşhisi koymuştum, bu devam ediyor. Terörün önlenmesinde dört ana nokta varmış. Kandil, İmralı, dışarıya çıkmış parlamenterlerin kurduğu merkez, bir de BDP. Bugün geldiğimiz yerde terörün önlenmesi konusunda kedi ciğere teslim edilmiştir. Sen de bostan korkuluğusun. Eski terörist başı Abdullah Öcalan diyor, bir de. İdrak yolları enfeksiyonu dedim ya… AKP, terörü ben teröristlerle masada çözeceğim diyor. Terörle mücadele benim için yok, diyor. Bunlar iradelerini teslim etmişler. Bu iradeyi artık İmralı kullanıyor, KCK-PKK-BDP kullanıyor. Bunlar da zevk almaya bakıyorlar. Aman çözüm çözüm… Kimin çözümü? Çözüm PKK’nın, KCK’nın, BDP’ nin çözümüdür. İmralı canisine eski terörist diyor. Herhalde bundan sonra hükümetin koalisyon ortağı olacak. Sonra da kalkıp bize dil uzatıyor… İdrak yolları enfeksiyonu geçiriyor demiştim. Ama o başka bir teşhis zannetmiş. Hayır hayır o değil, idrak yolları enfeksiyonu geçiriyorsun. Bu konuda eski seçim bölgen Manisa’ya uğramanda büyük fayda görüyorum… İmralı yolunu, peygamber yolu olarak gösteren, kutlu yüce bir yol olarak gösteren sen muhafazakarlık için yüz karasısın.” görüşünü savundu.

    “BAŞBAKAN’IN HANGİ SÖZÜNE İNANIYORSUNUZ? KCK’LILARI AFFETMEYE BAŞLADILAR”

    Oktay Vural bir soru üzerine Başbakan Erdoğan’ın genel af olmayacağı yönündeki açıklamalarını da değerlendirdi. Vural, “Başbakan’ın söylediğine inanıyor musunuz? Hangi sözünü tuttu? KCK’lıları serbest bırakmak için sürekli af getiriyorlar, kanun maddelerini değiştiriyorlar. Silahları ile yurt dışına gitsinler biz de yardımcı olacağız, demek ne demek? Af değil mi? Suçluları nasıl yapacaksın, adaletin pençesine teslim etmeyeceksin. Bu doğrudan doğruya af. Bütün bu söylemlerin hepsi sadece gelişmelere göre pozisyon almaktır. Buna bukalemun siyaseti deniyor. Zamanı geldiğinde bunları söyleyecekler. Ama sözler var. İmralı’da da, Oslo’da da verilen sözler var. Af konusunda zaten KCK’lıları affetmeye başladılar. 4. Yargı paketi ile de affedecekler. O yüzden Başbakan’ın bu sözleri bir şey ifade etmiyor. Af için toplumun hazır olmasını bekliyorlar. Mağdur olan kişiye bağlı, ben affedebilir miyim derken, o zaman devlete karşı suç işleyenleri affetmeye hazırlanıyorlar. Bu devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik suçları affetme hazırlığında olduğunu ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim