MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'yi çözümün önünü tıkamakla suçlamanın ve BDP ile aynı kefeye koymanın en hafif tabirle kötü niyetin ve ahlaksızlığın işareti olduğunu söyledi. Yalçın, BDP'nin bölücü başını lider olarak gören mazbatalı teröristlerin partisi olduğunu ileri sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, İmralı'daki görüşmeler konusunda partisine yönelik eleştiriler yapıldığını hatırlattı. MHP'nin, bölücülerin taleplerine karşılık milletin egemenlik haklarını savunduğunu ileri süren Yalçın, bir AK Parti Grup Başkanvekili'nin 'klinik zihniyet' diyerek partisine dil uzattığını ifade ederek, “Asıl klinik vaka, asıl hastalıklı zihniyet AK Parti'nin işbirlikçi ve teslimiyetçi tutumudur'' iddiasında bulundu.

AK Parti'nin terör konusunda açılımla ihanet tablosuna ulaştığını ileri süren Yalçın, "MHP'nin böyle bir tabloda yer alması eşyanın tabiatına aykırıdır. Hem MHP'yi çözümün önünü tıkamakla suçlamak hem de BDP ile aynı kefeye koymak en hafif tabirle kötü niyetin ve ahlaksızlığın işaretidir. Altını çizerek vurguluyoruz, ‘BDP, Sayın Başbakan’ın görüşüldüğünü açıkladığı bölücü başını lider olarak gören mazbatalı teröristlerin partisidir’ AKP, bu konuda da halkın gözünü boyamaktadır. AKP, sözüm ona teröre çözüm adına teröristlerin başıyla masaya oturduğuna göre, BDP’nin taleplerini yerine getirmiş olmaktadır.” diye konuştu.

Yalçın, AK Parti'nin BDP'nin taleplerini yerine getirdiğini ileri sürerek, kendilerine bu konuda eleştiriler yönelten köşe yazarlarına de tepki gösterdi. Yalçın, ''Kimse MHP'den el etek öpmesini ve eli kanlı teröristlere taviz vermesini beklememelidir'' ifadelerini kullandı.

-FETHULLAH GÜLEN’İN SÖYLEMİNE GÖNDERMEDE BULUNDU-

Bir köşe yazarının da, bir türlü kıramadığı ön yargıların kıskacında MHP’nin milliyetçiliğini yeniden konuşmanın zamanı geldiğine dair “tefsir-i şerifler” sıraladığını kaydeden Yalçın, “Terör meselesine çözüm için illa da MHP’nin taviz vermesine odaklanan bu acar(!) yazarın satırlarında, umduğunu bulamamanın acısı hissedilmektedir. Bugüne kadar milletin sesini duymak istemeyen, Türk milliyetçilerine her fırsatta saldırmayı âdet edinen bu gibi kalem sahipleri, millet haklarının yegâne temsilcisi olan MHP’nin duruşunu doğru tahlil etme ferasetini gösteremezler. Millet ve vatan sevgisinden mahrum bir takım aklı evvellerin medyada aleyhinde estirmek istediği hava, MHP’yi haklı tutumundan geri çevirmeyecek, aksine haklı duruşunu takviye için vesile teşkil edecektir. Kimse MHP’den el etek öpmesini ve eli kanlı teröristlere taviz vermesini beklememelidir” dedi.

Yalçın böylece bir süre önce Fethullah Gülen’in barış sürecine destek açıklamasında örnek verdiği, "Sulh için milli onur, milli gurur ayaklar altına alınmamak kaydıyla, o mefkûreye saygı devam ettiği müddetçe bence el de öpülebilir, etek de öpülebilir. Heyet-i İslamiye, heyet-i milliye arasında huzurun temini adına katlanılabilecek her şeye katlanmak lazım. Hayır sulhtadır, sulh her zaman hayırlıdır" söylemine göndermede bulundu.
İktidara “Somut çözüm sizce nedir? Terör örgütünün ve meclisteki temsilcilerinin nihaî isteği olan bağımsız Kürdistan mıdır? Bölücü başıyla masaya oturulduğunda hangi taahhütlerde bulunulmuştur? Üniter devlet yapısı teröristlere taviz vererek nasıl korunacaktır? Çözümle, sadece terör örgütüne silah bıraktırılması kastediliyorsa, hangi diyetler karşılığında bu yapılacaktır? Sürecin devamında bölücü örgütten ilk aşamada geleceği kesin olan özerklik talebi rejimin ve anayasanın neresine sığdırılacaktır? Bunları millete açıklayınız” çağrısı yapan Yalçın, bu soruları açılıma destek verip İmralı canisiyle masaya oturulmasını alkışlayan bütün kesimlere de yönelttiklerini bildirdi.

-“HİÇBİR MİLLET YÖNETENLERİ ELİYLE SAHNELENEN İHANET SENARYOLARINI ONAYLAMAZ”-

Yalçın açıklamasını şöyle bitirdi:

“Netice olarak şu hususları tekrar kamuoyu ile paylaşmakta fayda mülahaza ediyoruz: Hiçbir millet kurduğu devletin bölünmesine ve egemenlik haklarının paylaşılmasına izin vermez. Hiçbir millet, yönetenleri eliyle sahnelenen ihanet senaryolarını onaylamaz; Türk milleti de onaylamayacaktır. AKP’nin yıkım projesinin demokratik ve meşru bir teşebbüs olduğunu savunanlar, kendini kandırmaktadır. MHP’yi çözümün önünde engel gösterme gayretleri, terörle mücadele adı altında 30 binden fazla insanımızın katilleriyle masaya oturanların ağır sorumluluk ve vebalini örtemeyecektir. Yeri ve zamanı geldiğinde herkes yaptıklarının ve işlediklerinin hesabını milletimize verecektir.”
Editör: TE Bilisim