Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, parti olarak yasa dışı dinlemeler ya da kamu görevlilerinin elinde bulundurdukları dinleme yetkisini amacı dışında kullanmalarıyla ilgili bir araştırma önergesi hazırladıklarını belirterek, " Değerlendirme ve görüşlerimizi bu komisyonda paylaşacağız. Bu konunun takipçisiyiz.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de önümüzdeki günlerde kurulması beklenen araştırma komisyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vural, “Özellikle, AKP döneminde bir çok ses kaydının ve görüntülerin kaydedildiği ve servis edildiği bir dönemi yaşadık. Sayın Başbakan, böcek tartışması ile gündeme geldi. MHP olarak biz bir takım yasa dışı dinlemeler ya da kamu görevlilerinin elinde bulundurdukları dinleme yetkisini amaç dışında kullanmaları konusunda bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade ederek bir araştırma önergesi hazırladık. Bir süre geçtikten sonra, AKP grubuna, bu araştırma önergemizin gündeme alınması ya da komisyon kurulması konusundaki fikir ve düşüncelerinin ne olduğunu, bir eğilimleri yoksa bunun bir grup önerisi ile TBMM’ye getireceğimizi ifade ettim. Sonra kendileri dönerek böyle bir konuda kendilerinin bir araştırma önergesi vererek bu konuda dinlemelerle ilgili bir araştırma komisyonun kurulması yönünde bir girişimde bulunacaklarını ifade ettiler. Muhtemelen gelecek hafta bu konuda AKP grubu önergesini verip bu görüşmeleri yapar. Ondan sonra komisyon kurulur.” diye konuştu.

MHP olarak konuyla ilgili tespitlerini komisyonda da paylaşacaklarını dile getiren Vural, “MHP olarak yasa dışı dinlemeler, bunun teknik kabiliyetleri, nasıl kullanılıyor, yapılanmalar nelerdir… Bunun dışında devletin, kamu görevlilerinin yaptığı dinlemeler nasıl denetleniyor, buradaki yapılanmalar nedir, kimlere servis ediliyor? Özellikle MHP’nin önünde devlete ait bir minibüs ile dinleme, gözetleme faaliyetlerinin yapıldığını da müşahede etmiştik. Bu çerçevede bütün bu süreçlerin aktörlerini, bu araştırma önergesi münasebeti ile bu gelişmeleri yeniden değerlendirerek, bu konuların takipçisi olacağız. O zeminde MHP bütün bu olayları değerlendirecek ve bu olayları gerçekleştirenlerin nasıl yaptıklarını, kimlerin olduğunu ortaya koyarak, muhtemelen araştırma komisyonunun idari, cezai ve hukuki hangi tedbirler alınması gerekir tavsiyeleri doğrultusunda da bir takım adımların atılmasını isteyecektir.” diye konuştu. Vural, komisyonda görüş ve tespitlerini ortaya koyacaklarını aktardı.
Editör: TE Bilisim