Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti’nin anayasa görüşmelerini İmralı’ya, Oslo’ya ve Erbil’e taşıdığını, 4. yargı paketinin İmralı ile pazarlıkların bir aracı yapıldığını iddia etti. Vural, “PKK’yı ak PKK diye millete pazarlıyorlar“ dedi.

Partisinin Marmaris İlçe Teşkilatı’nın düzenleyeceği bir kısım etkinliğe katılmak üzere ilçeye gelen Oktay Vural kendisini karşılayan partilileri selamlayıp teşkilat binasında düzenlediği basın toplantısında hükümete yüklendi. Hükümetin ortaya koyduğu çözümün PKK ve KCK’nın çözümü olduğunu iddia eden Vural, “PKK’yı ak PKK diye millete pazarlıyorlar“ dedi. Vural şöyle konuştu; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak maalesef AKP, anayasa görüşmelerini meclisteki uzlaşma komisyonu dışında İmralı’ya, Oslo’ya ve Erbil’e taşımış bulunmaktadır. Ne hazindir ki maalesef yasa yapma sürecimiz bile İmralı’nın ipoteğinde sürdürülmektedir. 4. yargı paketi 22 Şubat 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından imzalanmış olmasına rağmen parlamentoya gönderilmemiş, İmralı’yla pazarlıkların bir aracı olarak oranın onayı alınmıştır. Bugün maalesef hükümet iradesini İmralı’ya, umudunu İmralı’ya bağlamıştır. Hükümetin teröre karşı bir çözüm planı yoktur. Sadece ve sadece PKK ve KCK çözüm planı bu millete hazmettirilmek istenmektedir. Tablo ortadadır. Dolayısı ile bugün ortaya konulan çözüm PKK’nın çözümüdür. KCK’nın çözümüdür. 1 Aralık 2007 tarihinde KCK’nın çözüm planı olarak ortaya koyduğu 7 maddelik çözüm planı bugün AKP tarafından benimsenmiş görülmektedir. “

Başbakanın Kandil'dekileri parlamentoya getirme gayreti içersinde olduğunu öne süren Vural, "Yargı paketinden amaçlanan da peyderpey, taksitli olarak PKK’nın, KCK’nın içini boşaltarak affa bir zemin hazırlamak. Ülkenin geldiği bu noktada terör örgütleri ile teröristlerle kucaklaşanların mecliste ne işi var? Ben bunlarla görüşmem deyip dokunulmazlıklarını kaldıracağım diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum: Nerede bu millete verdiğin sözler? Nerede? Hani dokunulmazlıklarını kaldıracaktın? Hani teröristlerle bir araya gelenlerin mecliste milleti temsil etme hakkı yoktur diyecektin? Ne oldu? Ne değişti? Yetmedi ama sen milletvekillerini bırakıp teröristlerle, terörist başları ile kucaklaş diye Kandile gönderdin. Teröristlerle kucaklaşanların dokunulmazlığını kaldıracağım diyen bir başbakan, İmralı’ya göndermekle yetmediği gibi yetmez birde Kandildekilerle kucaklaşın dedi. İşte tablo burada ey Recep Tayyip Erdoğan; Atıyordun, kesiyordun, teröristlerle ne görüşeceğim diyordun, idam geri gelmeli diyordun…” diye konuştu.

Oktay Vural Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında “Benim ülkeme, terörün çözümüne ne kazandırdınız bunu söyler misiniz? Gittiler Kandilde terör örgütünün yöneticileri ile görüştüler. Geldiler etrafa sempati pompaladılar” sözlerini bilgisayarından basın mensuplarına dinleten Vural, “Demek ki suçlu sizsiniz. Ey basın mensupları, ey kameramanlar, ey eli kalem tutanlar. Şimdi kendisi yapıyor, sempati pompalıyor. İmralıyı aklıyor, bebek katilini aklıyor. PKK’yı Ak PKK diye millete pazarlıyor” dedi.

Hafta sonu Marmaris’te kalacak olan Vural, MHP Marmaris İlçe Başkanlığı tarafından Pazar günü düzenlenecek olan Mustafa Yıldızdoğan konseri öncesi de bir konuşma yapacak.
Editör: TE Bilisim