MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın Midyat’ta yaptığı konuşmada kullandığı ‘Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık’ sözlerini çok sert ifadelerle eleştirdi.

Oktay Vural, "Başbakan milliyetçiliğe karşı olduğunu, ayaklar altına aldığını belirterek düşmanlığının pervasızlığını ortaya koymuştur. Bu fütursuzluğun cesaret kaynağı ve kökü dışarıdadır" ifadelerini kullandı. Herkesin haddini bilmesi gerektiğini söyleyen Oktay Vural, "Sen kim olduğunu sanıyorsun ki tarihe, kardeşliğe, dine, inanca bağlılığı ifade eden milliyetçiliği ayaklar altına alıyorsun" dedi.

Oktay Vural "Milliyetçiliği ayaklar altına aldıklarını söyleyenler millet mefhumu olmayanlardır. Onlar; tarihimizi, kimliğimizi, kültürümüzü, kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü, cumhuriyetimizi, egemenliğimizi, irademizi, menfaatlerimizi ayaklar altına almak isteyenlerdir" şeklinde konuştu.

Milletin sandık başında verdiği oyun şeref ve haysiyetini ayaklar altına alanlara gereken cevabı vereceğini söyleyen Oktay Vural, "Milliyetçiliğe karşı olanlar millete, tarihine, kardeşliğe, millet iradesine, cumhuriyete, milletin değerlerine düşman olanlardır" diye konuştu.

Oktay Vural, milliyetçiliği ayaklar altına alanların, Meclis'te Türk milleti önünde namus, şeref yemini edip, sonra o namus ve şeref sözünü ayaklar altına alanlar olduğunu söyledi.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Mardin’in Midyat ilçesinde toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, ''Vatan toprağının her karışında aynı hakların, aynı özgürlüklerin hakim olması için çalışıyoruz. Artık inkar politikaları yok, artık ret politikaları yok, asimilasyon politikaları yok. Bunların hepsi ayaklarımızın altında. Kürt'ü de Arab'ı da Türk'ü de Laz'ı da Çerkez'i de Gürcüsü de hepsi benim kardeşim'' ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim